Oosterzele: Groen blijft verdubbeling N42 in vraag stellen

Johan Van Bever
6 februari 2021 - 9:49
Oosterzele: Groen blijft verdubbeling N42 in vraag stellen

Vlaams parlementslid Mieke Schauvliege vraagt zich af of het nog opportuun is om het aantal rijvakken op de N42 in Oosterzele te verdubbelen nu er meer aandacht is voor thuiswerken.

Schauvliege vraagt zich af of deze ontwikkelingen in rekening zijn gebracht in de plannen en of het dan wel nodig is om terug zo’n grote oppervlakte te verharden voor de verbreding van de weg. Volgens Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters schiet er niet veel meer over van die ontwikkelingen, veroorzaakt door de corona-crisis. “Wat betreft die mogelijke mentaliteitswijziging ten aanzien van werkgevers en werknemers met betrekking tot telewerken, kan worden gewezen op de continue verkeerstellingen op de snelwegen die publiek beschikbaar zijn. Uit deze cijfers blijkt dat de invloed van Corona nauwelijks meer merkbaar is op de snelweg. Het vrachtverkeer zit al terug op niveau van 2019 en het autoverkeer zit op ongeveer 90% ten opzichte van 2019”.

Vlaanderen wil de N42 verdubbelen tussen de afrit Wetteren E40 en Zottegem om de veiligheid en doorstroming te verbeteren. Momenteel wordt het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) opgemaakt. Het project is begroot op 65 miljoen euro voor een strook van 7,5 km. De werken bestaan uit de aanleg van een volledig nieuw dubbelrichtingsfietspad van 7 km tussen de N46 in Zottegem en de Gijzenzelestraat in Gijzenzele, de aanleg van een fietsbrug ter hoogte van Gijzenzelestraat, de aanleg van een fietstunnel ter hoogte van Eke in Oombergen en de aanleg van een carpoolparking met fietsenstalling en bushalte ter hoogte Gijzenzelestraat.

Laatst gespeeld op Accent

01:39
cover of SOUND FACTORY with Understand This Groove

SOUND FACTORY

Understand This Groove
01:35
cover of FRANKY WAH & VINTAGE CULTURE with Alive

FRANKY WAH & VINTAGE CULTURE

Alive
01:32
cover of JAYDEE with Plastic Dreams

JAYDEE

Plastic Dreams
01:28
cover of ZOODIAK with Valkyrie

ZOODIAK

Valkyrie
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.