Oosterzele: Start project nieuw administratief centrum

Johan Van Bever
7 mei 2021 - 11:43
Oosterzele: Start project nieuw administratief centrum

De gemeente Oosterzele sluit een samenwerkingsovereenkomst met Solva voor de realisatie van een administratief centrum. Open VLD Plus hekelt het gebrek aan informatie.

Op dit moment loopt het openbaar onderzoek voor de sloop van de Kring en het naastgelegen gebouw, palend aan het gemeentehuis van Oosterzele. Later komt daar een nieuwbouw met woongelegenheden en met ruimte voor een nieuw administratief centrum voor de gemeente. Solva zal dat project ontwikkelen en hiervoor wordt nu een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

In het nieuwe administratieve centrum worden niet alleen de gemeentediensten ondergebracht maar ook de politie en het OCMW. Oppositiepartij Open VLD Plus is tegen die overeenkomst. Die komt volgens de partij veel te vroeg want men weet nog niet wat de gemeente precies nodig heeft en wat dat gaat kosten. Ook oppositiepartij Groen beklaagt er zich over dat informatie zeer moeizaam doorstroomt.

Burgemeester Van Durme benadrukt dat het enkel om een samenwerkingsovereenkomst gaat. Solva zal in het traject voor de nodige participatie zorgen. Er komen ook woningen en winkels. De gemeente heeft maar een klein deel van het project nodig.

Laatst gespeeld op Accent

00:56
cover of YOTTO with Skin

YOTTO

Skin
00:50
cover of HI-LO with CRESCENDO

HI-LO

CRESCENDO
00:48
cover of LOUD LUXURY AND HOOK N SLING with Afterparty

LOUD LUXURY AND HOOK N SLING

Afterparty
00:44
cover of ATB, YORK with The Fields Of Love

ATB, YORK

The Fields Of Love
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.