Oosterzele wil buren dichter bij elkaar brengen

Johan Van Bever
13 februari 2023 - 23:36
Oosterzele wil buren dichter bij elkaar brengen

Lokaal bestuur Oosterzele wil buurtinitiatieven graag ondersteunen. Inwoners kunnen een toelage krijgen van maximaal 250 euro om een activiteit te organiseren die de betrokkenheid en sociale contacten in de buurt verbetert. Zo wil de gemeente inwoners stimuleren om hun buren beter te leren kennen.

Een buurtinitiatief is voor Oosterzele een evenement dat de sociale contacten, leefbaarheid, participatie en betrokkenheid in de buurt wil verbeteren. Door ondersteuning te bieden in de vorm van een toelage, wil het gemeentebestuur inwoners stimuleren om dergelijke acties te organiseren.

Aan de toelage zijn enkele voorwaarden verbonden. Wie een buurtactie wil organiseren, vormt een tijdelijke samenwerking met minstens drie initiatiefnemers of buurtbewoners die in Oosterzele gedomicilieerd zijn. Ook een vereniging zonder winstgevend karakter die gemeentelijk niet erkend is, kan een buurtactie organiseren. Het initiatief moet daarnaast toegankelijk zijn voor alle inwoners van de betrokken buurt.

Het bedrag dient voor het betalen van de organisatiekosten, zoals het huren van een tent of zaal en muziek en animatie. Kosten voor eten en drinken dekt de toelage niet. Een organisatie kan twee keer per jaar een aanvraag indienen voor een evenement voor dezelfde buurt.

Laatst gespeeld op Accent

14:49
cover of B.B. JEROME & THE BANG GANG with Havin

B.B. JEROME & THE BANG GANG

Havin' A Ball Y'All
14:43
cover of CALVIN HARRIS & RAG

CALVIN HARRIS & RAG 'N' BONE MAN

Lovers In A Past Life
14:38
cover of DARYL HALL & JOHN OATES with Adult Education

DARYL HALL & JOHN OATES

Adult Education
14:31
cover of ELLA HENDERSON FEAT. RUDIMENTAL with Alibi

ELLA HENDERSON FEAT. RUDIMENTAL

Alibi
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.