Op bezoek bij de bewoners van campus Diepenbroek en Den Binder: “’t Leven is een lach en soms een traan, maar zeker een lach”

Fabian Tack
4 juni 2018 - 18:47
Op bezoek bij de bewoners van campus Diepenbroek en Den Binder: “’t Leven is een lach en soms een traan, maar zeker een lach”

Afgelopen week brachten wij een bezoek aan de bewoners en begeleiders van campussen Den Binder en Diepenbroek van Mpi Sint-Lodewijk voor volwassenen met een beperking. De bewoners spraken vol lof over het leven in de voorzieningen en over hun begeleiders: “De begeleiding is echt geweldig.” 

Begeleidster Kathleen vertelt over de werking van Den Binder waarbij 24 mensen met een beperking worden opgevangen. “Campus Den Binder is een voorziening waar mensen zelfstandiger kunnen leven dan in Diepenbroek, zonder leefgroepen. Momenteel is alles bezet bij ons. Wij krijgen dan ook regelmatig aanvragen waar we niet kunnen op antwoorden.”

Herbeluister hier het volledige interview:

En we spraken ook met Ortwin, die begeleider is van campus Diepenbroek. Hij legt uit hoe de leefgroepen in elkaar zitten en vertelt ook over de sensorische snoezeltuin waarover de voorziening beschikt. “In de snoezeltuin hebben we een boze boom waarbij een bewoner zich zo kan uiten aan ons.” 

Herbeluister hier het volledige interview:

De bewoners van de beide campussen stonden ons graag te woord en vertelden met plezier over hun hobby’s en dagelijkse leven. Zo voelt Leonie zich helemaal thuis in Diepenbroek sinds ze er twee jaar geleden is komen wonen. En ook sport is geïntegreerd op de campussen. Luc houdt van hockey spelen en voetbal kijken maar hij geeft de Rode Duivels niet veel krediet: “Ze zullen niet veel doen op het WK.” Ook voor die andere voetbalploeg wordt gesupporterd, zo geniet Mireille in FC De Kampioenen van Markske, Pol en Bieke want ze “kan niet kiezen.” Dieter doet dan weer mee aan Boccia-toernooien en gaat graag naar Rock voor Specials waar hij Clouseau zag optreden en vroeger “zatte avonden” beleefde. En Guido geeft de raad mee om het nooit op te geven als je een beperking hebt. “Het leven is een lach en soms een traan, maar toch zeker een lach”

Herbeluister hier de reportage:

Iris Declercq, bewoner van Den Binder,  kon er niet bij zijn tijdens de reportage, maar is een trouwe fan van onze radio en ze sprak haar ambitie uit: “Ik wil ook presenteren op deze radio.” 

Herbeluister hier de boodschap:

 

Laatst gespeeld op Accent

00:49
cover of HARDWELL with Encoded

HARDWELL

Encoded
00:45
cover of MOBY with Hymn

MOBY

Hymn
00:42
cover of JACK WINS with Have It All (feat. Franky)

JACK WINS

Have It All (feat. Franky)
00:38
cover of SUNCLUB with Fiesta

SUNCLUB

Fiesta
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.