‘Op Wielekes’ Evergem opent de deuren

4 juni 2021 - 16:29 | auteur: Johan Van Bever

Op Wielekes is een fietsbibliotheek voor kinderfietsen. Het depot bevindt zich naast De Kringwinkel Ateljee aan de Hooiwege 40 in Evergem. Op zaterdag 12 juni gaan de deuren open van 10 tot 12 uur. Voorlopig kan men er enkel op afspraak terecht.

Op Wielekes is bedoeld voor gezinnen met kinderen van 2 tot 12 jaar. Men kan er kinderfietsen lenen voor 35 euro per jaar en 25 euro voor het tweede en volgende kinderen uit hetzelfde gezin. Met het sociaal tarief betaalt men 20 euro per jaar. Is je kind na een tijdje zijn of haar tweewieler of fietsje ontgroeid, dan kan je die inruilen voor een beter passend exemplaar. Zo hoef je niet om de paar jaar een nieuwe fiets te kopen. Er zijn nog twee voordelen: je hebt thuis minder plaats nodig en er belanden minder fietsen op de afvalberg.

Wie zelf een fiets aan Op Wielekes aflevert, krijgt in ruil een jaar gratis lidmaatschap. Vrijwilligers staan in voor de werking van Op Wielekes. Om de fietsbibliotheek een vliegende start te geven, zoekt de organisatie steeds vrijwilligers én gebruikte fietsjes én pionierleden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ONEREPUBLIC

Sunshine
00:29

FRED AGAIN.. X THE BLESSED MADONNA

Marea (We've Lost Dancing)
00:26

JUNIOR JACK

My Feeling
00:22

DRAKE

Massive
00:19

COLDPLAY

Higher Power
Bekijk meer platen