Opening kunstgrasveld RFC Wetteren

Johan Van Bever
15 september 2023 - 19:52
Opening kunstgrasveld RFC Wetteren

Het lokaal bestuur besliste om op haar twee voetbalsites kunstgrasterreinen aan te leggen. Zowel op Kapellekouter in Massemen als Dasseveld in Wetteren zorgde overleg en samenwerking met de clubs voor deze investering in de sportinfrastructuur.

Deze keuze heeft veel voordelen: kunstgras is quasi altijd bespeelbaar, ook bij hevige regenval en bij ernstige droogte. Een kunstgrasterrein kan veel vaker gebruikt worden dan een terrein in natuurgras. Op deze manier kan er dus niet alleen beter getraind worden maar worden de terreinen ook optimaal gebruikt. Dit is ook een groot voordeel voor de vele jeugdspelers in Wetteren.

De aanleg van het kunstgrasveld op de site Dasseveld is een eerste belangrijke stap in de richting van een bovenlokaal sport- en recreatiepark. Met subsidies van Sport Vlaanderen werkt de gemeente aan een open park waar diverse verenigingen en individuele sporters terecht zullen kunnen voor onder andere voetbal, hockey, padel, tennis en 3×3 basket. Ook Speelplein Wesp blijft actief op deze site.

Zondag 17 september speelt RFC Wetteren zijn eerste thuismatch op dit nieuwe kunstgrasveld tegen KRC Harelbeke. Het wordt een feestelijke opening van een tevreden club die dankzij deze investering de werking naar een professioneler niveau kan tillen.

Laatst gespeeld op Accent

01:48
cover of TRILINGO with Concept

TRILINGO

Concept
01:45
cover of WARP BROTHERS VS. AQUAGEN with Phatt Bas

WARP BROTHERS VS. AQUAGEN

Phatt Bas
01:42
cover of TALES OF DJ PHILIP with All Night Long

TALES OF DJ PHILIP

All Night Long
01:38
cover of TOM ENZY with Pégate

TOM ENZY

Pégate
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.