Opening kunstgrasveld RFC Wetteren

Johan Van Bever
15 september 2023 - 19:52
Opening kunstgrasveld RFC Wetteren

Het lokaal bestuur besliste om op haar twee voetbalsites kunstgrasterreinen aan te leggen. Zowel op Kapellekouter in Massemen als Dasseveld in Wetteren zorgde overleg en samenwerking met de clubs voor deze investering in de sportinfrastructuur.

Deze keuze heeft veel voordelen: kunstgras is quasi altijd bespeelbaar, ook bij hevige regenval en bij ernstige droogte. Een kunstgrasterrein kan veel vaker gebruikt worden dan een terrein in natuurgras. Op deze manier kan er dus niet alleen beter getraind worden maar worden de terreinen ook optimaal gebruikt. Dit is ook een groot voordeel voor de vele jeugdspelers in Wetteren.

De aanleg van het kunstgrasveld op de site Dasseveld is een eerste belangrijke stap in de richting van een bovenlokaal sport- en recreatiepark. Met subsidies van Sport Vlaanderen werkt de gemeente aan een open park waar diverse verenigingen en individuele sporters terecht zullen kunnen voor onder andere voetbal, hockey, padel, tennis en 3×3 basket. Ook Speelplein Wesp blijft actief op deze site.

Zondag 17 september speelt RFC Wetteren zijn eerste thuismatch op dit nieuwe kunstgrasveld tegen KRC Harelbeke. Het wordt een feestelijke opening van een tevreden club die dankzij deze investering de werking naar een professioneler niveau kan tillen.

Laatst gespeeld op Accent

04:43
cover of ELLIE GOULDING with Love Me Like You Do

ELLIE GOULDING

Love Me Like You Do
04:40
cover of JAIN with Makeba

JAIN

Makeba
04:37
cover of BOB SINCLAR PRESENTS FIREBALL with What I Want

BOB SINCLAR PRESENTS FIREBALL

What I Want
04:33
cover of JAMES ARTHUR, ANNE-MARIE with Rewrite The Stars

JAMES ARTHUR, ANNE-MARIE

Rewrite The Stars
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.