Oplichters gezocht

Johan Van Bever
28 april 2023 - 1:06
Oplichters gezocht

Op maandag 17 januari 2022 omstreeks 12u37 werd het 83-jarige slachtoffer opgebeld door een anoniem nummer. De beller deed zich voor als een bankmedewerker. Het slachtoffer kreeg de boodschap dat zijn bankkaart diende vernieuwd te worden en dat deze zal worden opgehaald.
Even later werd er aangebeld en stond er iemand aan de deur. Het was een man met witte huidskleur en sprak vlot Nederlands. Hij vroeg aan het slachtoffer zijn bankkaart, pincode en kaartlezer te overhandigen.

Het slachtoffer was in de veronderstelling dat de verdachte een medewerker van de bank was en gaf het gevraagde. Met de ontvangen bankkaart van slachtoffer werd er geld afgehaald in een bankfiliaal aan de Kouter in Gent.

Uit analyse van de camerabeelden van de bank komen twee mogelijke verdachten in beeld.
De eerste verdachte is een man met donker haar en een ringbaard. Hij droeg een donkere muts met oranje/gele boord en een embleem , een bleke broek, een lichtblauwe jas, een donkere pull en donkere schoenen.

De tweede verdachte is een vrouw met lang donker haar, gedragen in een staart. Ze droeg een zwart/witte winterjas met een afgeboorde kap in bont, een blauwe jeansbroek en witte sneakers.

De speurders willen hierbij als preventiemaatregel meegeven dat een echte bankmedewerker nooit zo maar aan huis komt en nooit je pincode zal vragen.

Laatst gespeeld op Accent

21:01
cover of MIXSESSIONS with DJ JURGEN with WEEKEND STARTER

MIXSESSIONS with DJ JURGEN

WEEKEND STARTER
20:58
cover of JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD with Sun is Shining

JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD

Sun is Shining
20:54
cover of MACKENZIE, JESSY with All I Need

MACKENZIE, JESSY

All I Need
20:50
cover of MARCO BAILEY with Sniff

MARCO BAILEY

Sniff
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.