Opnieuw betalend parkeren en LEZ in Gent

7 mei 2020 - 14:57 | auteur: Johan Van Bever

De Stad Gent heeft beslist om de controle op betalend parkeren en de controle op het naleven van de LEZ-toelatingsvoorwaarden opnieuw op te starten vanaf maandag 18 mei.

De Stad Gent besliste naar aanleiding van de coronacrisis om vanaf 18 maart 2020 tijdelijk niet meer te controleren op betalend straatparkeren en om enkel een waarschuwingsbrief te sturen in plaats van LEZ-boetes uit te schrijven. Maar nu winkels en bedrijven geleidelijk heropenen en het aantal verplaatsingen gradueel toeneemt, neemt ook het autoverkeer opnieuw toe. Daarnaast rijdt het openbaar vervoer opnieuw volgens de normale dienstregeling. Daarom zal de Stad Gent de oorspronkelijke regels vanaf 18 mei opnieuw handhaven.

In de ondergrondse stadsparkings is het mogelijk om contactloos te betalen. De Stad komt zoveel mogelijk tegemoet aan de richtlijnen betreffende corona. Zo worden onder andere contactpunten zoals liften, trappen en sanitair meerdere malen per dag ontsmet. Er wordt handgel voorzien aan de betaalautomaten en er zijn richtlijnen betreffende het gebruik van de liften.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

KELIS

Milkshake
11:04

MOTI

No Scrubs
11:01

MEAU

Dat Heb Jij Gedaan (Dj REsound Remix)
10:58

SIGMA, LABRINTH

Higher
10:55

PITBULL

Back In Time
Bekijk meer platen