Opschorting parkeercontroles Gent volgt federale maatregelen, heropstart wegenwerken

Johan Van Bever
14 april 2020 - 20:03
Opschorting parkeercontroles Gent volgt federale maatregelen, heropstart wegenwerken

De opschorting van de parkleercontroles in Gent zal samen met de federale maatregelen verlengd worden. Er zal duidelijk gecommuniceerd worden van zodra de parkeerwachters terug de straat opgestuurd worden. Dat heeft Schepen Filip Watteeuw dinsdagavond gezegd tijdens de commissie openbare werken. Het was een virtuele commissie waaraan in het begin van de agenda ook Vlaams minister van Binnenlands bestuur Bart Somers aanwezig was. De minder inkomsten uit parkeren tijdens de eerste corona-maand werd berekend op 1.525.000 euro. De parkeergarages blijven wel betalend. Er parkeren nu wel minder auto’s zodat het verlies aan inkomsten daar 540.000 euro bedraagt.

Omdat er nu minder verkeer is, werd op de commissie gevraagd om nu wegenwerken uit te voeren. Probleem is dat allerlei nutsmaatschappijen en aannemers besloten om te stoppen met werken. De meeste aannemers hervatten echter opnieuw hun werkzaamheden.  Zo werden enkele werken terug opgestart, onder meer Oostakker Dorp, de Sleepstraat en de Bagattenstraat. Binnenkort gebeurt dat ook met de werven in de Vliegtuiglaan, de Louisa D’havébrug en de Limbastraat. Er wordt wel gewerkt met een beperktere bezetting omdat alle richtlijnen moeten nagevolgd worden, waaronder het afstand houden. Sommige werken kunnen niet uitgevoerd worden wegens een tekort aan materialen. De werken in de Pontstraat kunnen op 20 april niet opstarten omdat de beroepsprocedure door de Vlaamse overheid met een maand verlengd werd.

De werken aan de parkeergarage Ledeberg liggen stil sinds 18 maart. De aannemer kan onmogelijk verder werken omdat hij zich niet aan de maatregelen kan houden.

Laatst gespeeld op Accent

18:36
cover of UNDERCOVER with The Way It Is

UNDERCOVER

The Way It Is
18:29
cover of BON JOVI with Always

BON JOVI

Always
18:25
cover of ABSOLOM with Where

ABSOLOM

Where
18:21
cover of SNOOP DOGG with Who Am I (What

SNOOP DOGG

Who Am I (What's My Name?)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.