Opschorting parkeercontroles Gent volgt federale maatregelen, heropstart wegenwerken

Johan Van Bever
14 april 2020 - 20:03
Opschorting parkeercontroles Gent volgt federale maatregelen, heropstart wegenwerken

De opschorting van de parkleercontroles in Gent zal samen met de federale maatregelen verlengd worden. Er zal duidelijk gecommuniceerd worden van zodra de parkeerwachters terug de straat opgestuurd worden. Dat heeft Schepen Filip Watteeuw dinsdagavond gezegd tijdens de commissie openbare werken. Het was een virtuele commissie waaraan in het begin van de agenda ook Vlaams minister van Binnenlands bestuur Bart Somers aanwezig was. De minder inkomsten uit parkeren tijdens de eerste corona-maand werd berekend op 1.525.000 euro. De parkeergarages blijven wel betalend. Er parkeren nu wel minder auto’s zodat het verlies aan inkomsten daar 540.000 euro bedraagt.

Omdat er nu minder verkeer is, werd op de commissie gevraagd om nu wegenwerken uit te voeren. Probleem is dat allerlei nutsmaatschappijen en aannemers besloten om te stoppen met werken. De meeste aannemers hervatten echter opnieuw hun werkzaamheden.  Zo werden enkele werken terug opgestart, onder meer Oostakker Dorp, de Sleepstraat en de Bagattenstraat. Binnenkort gebeurt dat ook met de werven in de Vliegtuiglaan, de Louisa D’havébrug en de Limbastraat. Er wordt wel gewerkt met een beperktere bezetting omdat alle richtlijnen moeten nagevolgd worden, waaronder het afstand houden. Sommige werken kunnen niet uitgevoerd worden wegens een tekort aan materialen. De werken in de Pontstraat kunnen op 20 april niet opstarten omdat de beroepsprocedure door de Vlaamse overheid met een maand verlengd werd.

De werken aan de parkeergarage Ledeberg liggen stil sinds 18 maart. De aannemer kan onmogelijk verder werken omdat hij zich niet aan de maatregelen kan houden.

Laatst gespeeld op Accent

05:41
cover of JELLE VAN DAEL with Firefall

JELLE VAN DAEL

Firefall
05:37
cover of MC HAMMER with Addams Groove

MC HAMMER

Addams Groove
05:33
cover of LADY GAGA with Hold My Hand

LADY GAGA

Hold My Hand
05:29
cover of LOGIC1000 with Can

LOGIC1000

Can't Let Go
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.