Luister Live

OverKophuis in Wetteren

14 juli 2021 - 16:41

Er komt nu ook een OverKophuis in Wetteren. De Vlaamse regering heeft daarvoor de subsidies toegekend.


Een OverKophuis is een plek waar jongeren en jongvolwassenen in een fijne, ontspannende sfeer kunnen vertoeven. Hierdoor worden problemen sneller bespreekbaar. Wanneer nodig kan worden ingezet op laagdrempelige ondersteuning en hulp voor jongeren die daar nood aan hebben. In een OverKophuis kunnen jongeren gewoon binnenstappen om samen activiteiten te doen, maar ze vinden er ook een luisterend oor en professionele therapeutische hulp.
Het OverKophuis in Wetteren wordt een antenne van het al bestaande OverKophuis in Gent. Er zal echter geen sprake zijn van een ‘hoofd-’ of ‘bijhuis’. Er komt een volwaardige OverKopwerking.


Jongeren kunnen binnenkort elke woensdagnamiddag terecht in Villa Omaar. Die is momenteel nog gevestigd in Den Blakken en keert later terug naar het Roze Huis aan het station. Het OverKophuis is nog niet voor direct, het is nog eventjes wachten voor de werking echt van start gaat. Er zijn verschillende partners in dit verhaal. Villa Omaar is de trekker en ook de gemeente en het OCMW verlenen medewerking.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Taylor Swift

Exile (met Bon Iver)
21:29

Bananarama

Shy Boy
21:25

Belinda Carlisle

Circle In The Sand
21:21

Frida

I Know There's Something Going On
21:18

Lene Lovich

Lucky Number