Overlast vuurwerk in Gent

Gepost door Johan Van Bever op 31 december 2022 - 10:05

Net als vorig jaar kampt Gent in de aanloop naar oudejaarsavond met een problematiek van felle overlast door de knallen van voetzoekers en ander vuurwerk.

De politie ontvangt dagelijks vele meldingen van overlast, zowel overdag als ’s avonds, verspreid over alle buurten en deelgemeenten van Gent. Het gaat hier doorgaans niet over feestvuurwerk dat mooi is om naar te kijken, maar over knalvuurwerk zoals voetzoekers, soms ook van de zeer zware (en illegale) soort. De knallen doen de buurt opschrikken, houden bewoners uit hun slaap en veroorzaken angst bij dieren. Bovendien is er een groot risico op lichamelijk letsel aan ogen, vingers, ledematen en gehoor bij de individuen en groepjes die vuurwerk afsteken. “We beseffen dat iedereen zich wilt amuseren maar het is niet de bedoeling dat dit gepaard gaat met gevolgen voor anderen en zichzelf“, klinkt het bij de politie.

De Politiezone Gent neemt deze overlastproblematiek ter harte, oriënteert haar reguliere werking zoals de wijkpolitie en het overlastteam hierop en zet ook extra capaciteit in. “We stellen samen met de inwoners van zeer veel Gentse wijken vast dat ondanks alle inspanningen een aantal individuen en groepjes hardnekkig voor overlast blijven zorgen met hun knalvuurwerk. Wij blijven onze inspanningen volhouden en zullen ook tijdens oudejaarsnacht sterk op het terrein aanwezig zijn”.

“We willen als politie ook een beroep doen op het verantwoordelijkheidsgevoel van ouders. Houd uw kinderen in het oog en zorg dat je weet waar ze mee bezig zijn. Wijs hen op het verbod, op de gevaren en op de negatieve gevolgen van vuurwerk voor buren en dieren”.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

INDEEP

Last Night a D.J. Saved My Life
22:00

BEYONCÉ

Cuff It (Macau Remix)
21:56

FUNNY F

Phat Beat
21:51

NeKKoN

Dream the dream (original mix)
21:46

BLR feat. Robbie Rise

Lipstick
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.