Parket onderzoek oorzaak brand in Wetteren

6 juni 2022 - 15:51 | auteur: Johan Van Bever

Maandagmorgen iets na 8 uur is er een brand uitgebroken in serres van een tuinbouwbedrijf in de Laarnestraat in Wetteren. Het vuur was hevig en er waren ook enkele ontploffingen te horen, vermoedelijk van gestockeerde mobilhomes. Alerte buren verwittigden de hulpdiensten.


De brand zorgde voor heel wat rookontwikkeling. Bewoners van Overschelde kregen daarom via Be Alert de boodschap om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Die maatregel is ondertussen niet meer nodig.


Verschillende brandweerposten van de Hulpverleningszones Zuid-Oost en Centrum kwamen ter plaatse, net als de civiele bescherming, politie en medische diensten. Nabijgelegen woningen werden ontruimd. Dankzij het snelle ingrijpen van de hulpdiensten was het vuur snel onder controle en bleven de woningen gespaard. Er vielen gelukkig geen slachtoffers, maar de materiƫle schade is groot. In de serres stonden immers een 20-tal oldtimers en minstens 10 mobilhomes.


Tijdens het nablussen bleef de omgeving aan de Laarnestraat afgesloten voor alle verkeer. De oorzaak van de brand is nog niet gekend, het parket stelde een branddeskundige aan en houdt alle pistes open.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

BLACK BOX

Fantasy
09:32

TAKE THAT

Could It Be Magic
09:29

SPICE GIRLS

Say You'll Be There
09:24

SNAP!

Ooops Up
09:21

ACE OF BASE

Lucky Love
Bekijk meer platen