Parket onderzoek oorzaak brand in Wetteren

Johan Van Bever
6 juni 2022 - 15:51
Parket onderzoek oorzaak brand in Wetteren

Maandagmorgen iets na 8 uur is er een brand uitgebroken in serres van een tuinbouwbedrijf in de Laarnestraat in Wetteren. Het vuur was hevig en er waren ook enkele ontploffingen te horen, vermoedelijk van gestockeerde mobilhomes. Alerte buren verwittigden de hulpdiensten.


De brand zorgde voor heel wat rookontwikkeling. Bewoners van Overschelde kregen daarom via Be Alert de boodschap om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Die maatregel is ondertussen niet meer nodig.


Verschillende brandweerposten van de Hulpverleningszones Zuid-Oost en Centrum kwamen ter plaatse, net als de civiele bescherming, politie en medische diensten. Nabijgelegen woningen werden ontruimd. Dankzij het snelle ingrijpen van de hulpdiensten was het vuur snel onder controle en bleven de woningen gespaard. Er vielen gelukkig geen slachtoffers, maar de materiële schade is groot. In de serres stonden immers een 20-tal oldtimers en minstens 10 mobilhomes.


Tijdens het nablussen bleef de omgeving aan de Laarnestraat afgesloten voor alle verkeer. De oorzaak van de brand is nog niet gekend, het parket stelde een branddeskundige aan en houdt alle pistes open.

Laatst gespeeld op Accent

02:31
cover of DONNIE & MARCO SCHUITMAKER with Hier Mag Alles

DONNIE & MARCO SCHUITMAKER

Hier Mag Alles
02:28
cover of RIHANNA with Rude Boy

RIHANNA

Rude Boy
02:25
cover of Chase & Status with Selecta

Chase & Status

Selecta
02:20
cover of ADELE with Hello

ADELE

Hello
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.