Parkschool Melle officieel geopend

Johan Van Bever
31 augustus 2022 - 23:36
Parkschool Melle officieel geopend

In Melle is de nieuwe gemeenteschool officieel geopend.

Het is een multifunctionele nieuwbouw geworden die voldoende ruimte biedt voor school en naschoolse sport- en culturele activiteiten. Het aangrenzende buurtpark vormt bovendien een groene troef om de connectie met leerlingen, ouders, buurtbewoners en organisaties te versterken. 

De vroegere basisschool langs de N9 was sterk verouderd en voldeed niet meer. De gemeente besliste daarom een nieuwbouw te realiseren op de site ‘Vossenstraat – Beekstraat – Spoorlaan’.  De school is op zo’n manier in het park ingepland, dat er een natuurlijke opdeling tussen het publieke park en de speelplaatsen ontstaat. Door de indeling van de school zijn er zowel extra brede gangen tussen de klassen als maximaal contact met de omgeving.

De werken voor het buurtpark kostten 862.319 euro  waarvan bijna 200.000 euro werd gesubsideerd door het Agentschap Natuur en Bos, de Vlaamse Landmaatschappij en de provincie Oost-Vlaanderen. Voor de sloop van de bestaande gebouwen en de nieuwbouw van de basisschool en turnhal ontving de gemeente een subsidie van 3.146.426 euro van Agion.

Parkschool Melle Beekstraat 40 inhuldiging Minister Ben Weyts Burgemeester Dirk De Maeseneer Directrice Els David Wendy Van Laere Sofie Vandelannoote Veneco Erik Wieërs Vlaamse Bouwmeester muziekacademie De Kunstbrug Lieselot Bleyenberg schepen schoolkinderen zang op trap

Laatst gespeeld op Accent

02:51
cover of GOLDBAND with Rommel

GOLDBAND

Rommel
02:47
cover of ADELE with Set Fire To The Rain

ADELE

Set Fire To The Rain
02:44
cover of REGARD & ELLA HENDERSON with No Sleep

REGARD & ELLA HENDERSON

No Sleep
02:40
cover of TWENTY 4 SEVEN with Slave To The Music

TWENTY 4 SEVEN

Slave To The Music
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.