Pascal Doet Het Al: Klusjesman Pascal maakt van zijn hobby een beroep

Fabian Tack
2 februari 2019 - 21:11
Pascal Doet Het Al: Klusjesman Pascal maakt van zijn hobby een beroep

Voor klusjes als schilderen, kleine elektriciteitswerken, kleine sanitaire werken (vb. afvoeren en ontstoppen) moet je bij ‘Pascal Doet Het Al’ zijn. Pascal besloot in januari om een drastische carrièreswitch te maken en maakte van zijn hobby een beroep. 

“Laat ons stoppen met die stresserende job om manager te spelen,” dacht Pascal toen hij een van de grootste beslissingen nam in zijn leven. Sinds januari noemt Pascal zich klusjesman en voert deeltijds klusjes uit bij andere mensen. “Pascal Doet Het Al; dat was iemand die zei: waarom noem je uw bedrijf niet ‘Pascal Doet Het Al? En ik dacht: waarom niet? Ik doe klusjes als grasmaaien, schilderen en zelfs het invullen van belastingbrieven. Administratie is voor mij dus geen enkel probleem (lacht).” Aldus de klusjesman. Het is bedoeld voor mensen die daar geen affiniteit mee of tijd voor hebben. Klussen is niet zijn enige doel: “Ik help ook bejaarden, moesten ze boodschappen hebben, dan sta ik ook voor hen klaar. Wij vragen daar heus niet veel geld voor.”

Laagste prijzen

Pascal biedt de laagste prijzen aan om zijn concurrentie tegen te gaan: “Als je bij een professioneel bedrijf gaat, niet dat wij niet professioneel zijn (lacht), dan betaal je al rap €35 à €40 per uur. Wij doen het voor veel minder, voor maximum €25 per uur. De prijs hangt ook af van welk klusje we moeten doen, dus de prijs kan nog zakken.” Het goedkoopste klusje is helpen bij de afwas: “Dat is nu nog niet gevraagd geweest (lacht), maar bij deze staan we dus ook klaar voor cateringbedrijven.”

Voor de anderen is het niet enkel leuk dat de klusjes worden gedaan, maar er komt ook veel sociaal contact bij kijken. “Sowieso wanneer  je ergens binnen komt is het eerste wat je krijgt een koffie, thee, water,… Je ziet dat die mensen er echt deugd van hebben. Het is een zeer gevarieerde job die ik zeer graag doe. Ik sta op met een glimlach, kan zelf mijn dag – en week inplannen. Het liefste wat ik doe zijn elektriciteitswerken. Dat is een beetje gevaarlijker, maar ik volg nog altijd bijscholingen. Momenteel volg ik dat voor loodgieterswerken (afvoering, gasleiding, elektriciteit,…). Een klusje zoals nieuwe vloeren leggen is toch iets waar ik me liever niet aan waag.”

Je kan Pascal altijd via mail en telefonisch bereiken: info@pascaldoethetal.be en 0477/20 95 34.

 

Beluister hier het volledige interview: 

Tekst: Annelies Greveraars

Foto: Pixabay

Laatst gespeeld op Accent

12:26
cover of TAYLOR SWIFT FEAT. POST MALONE with Fortnight

TAYLOR SWIFT FEAT. POST MALONE

Fortnight
12:22
cover of JERMAINE STEWART with We Don’t Have To Take Our Clothes Off

JERMAINE STEWART

We Don’t Have To Take Our Clothes Off
12:17
cover of GOSSIP with Heavy Cross

GOSSIP

Heavy Cross
12:14
cover of DUA LIPA with Illusion

DUA LIPA

Illusion
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.