PFAS vervuiling Veldmeersstraat Laarne

Johan Van Bever
10 oktober 2023 - 9:14
PFAS vervuiling Veldmeersstraat Laarne


Op 2 sites in de Veldmeersstraat (13 en 31+) werden verhoogde PFAS-concentraties vastgesteld in het grondwater. Op basis van die resultaten adviseert het Departement Zorg van de Vlaamse Overheid om de no regret-maatregelen rond deze 2 zones uit te breiden naar een straal van 500 meteer, enkel voor het gebruik van grondwater.

Voor beide locaties dienen nog bijkomende beschrijvende bodemonderzoeken te gebeuren om de ernst van deze verontreiniging beter in kaart te brengen en een risico-evaluatie te maken. Zo wordt meer informatie verzameld over de soort, de aard, de hoeveelheid, de concentratie, de oorsprong en de omvang van de verontreinigende stoffen of organismen. Ook wordt de mogelijke verspreiding en het gevaar op blootstelling ervan aan mensen, planten en dieren en van het grond- en oppervlaktewater nader bekeken. Op basis van dit beschrijvend bodemonderzoek wordt beslist of bodemsanering noodzakelijk is.

De bestaande voorzorgsmaatregelen voor bodem- en grondwatergebruik binnen een straal van 100m rondom de zones blijven van kracht. Denk hierbij aan het telen van groenten of het consumeren van eieren van eigen kippen. Enkel voor het gebruik van grondwater wordt de zone uitgebreid naar een straal van 500m.

Laatst gespeeld op Accent

17:33
cover of TINA COUSINS with Killin

TINA COUSINS

Killin' Time
17:30
cover of BILLIE EILISH with What Was I Made For?

BILLIE EILISH

What Was I Made For?
17:26
cover of ARSENAL with Melvin

ARSENAL

Melvin
17:22
cover of TIËSTO X MATHAME with Feel Your Ghost

TIËSTO X MATHAME

Feel Your Ghost
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.