Phising bende uit Gent opgerold

Johan Van Bever
7 juli 2021 - 12:13
Phising bende uit Gent opgerold

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft drie verdachten van phishing opgepakt, ze zijn alle drie onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De verdachten zouden minstens 50 mensen hebben opgelicht voor een bedrag van 75.000 euro. Dit zijn voorlopige cijfers, want het onderzoek is nog volop aan de gang.  

Na het ontwarren van een kluwen aan valse identiteiten en fictieve adressen kregen de speurders zicht op een mogelijke verdachte: een man van 21 jaar uit Gent. Bij verder nazicht bleek dat deze man in november al was opgepakt voor een steekpartij en in voorlopige hechtenis was opgesloten.

Uit verder onderzoek bleek dat, terwijl de eerste verdachte in voorlopige hechtenis in de gevangenis zat, een kennis vermoedelijk de oplichtingspraktijken verderzette. Dit zou gaan om een 20-jarig Ghanees uit Gent.

Daarnaast werden ook valse advertenties op zoekertjesplatformen aangemaakt. Wanneer er interesse was van een mogelijk slachtoffer, werd een link naar een nagemaakte website van een koerierdienst naar hen gestuurd, opnieuw met de bedoeling om gegevens te ontfutselen.

Op 16 juni 2021 werd de taxi waarmee de mogelijke verdachten zich verplaatsten onderschept door de Speciale Eenheden van de Federale Politie. Naast de 2 mogelijke verdachten was er nog een derde man aanwezig in de taxi. Tevens werden er twee huiszoekingen uitgevoerd te Gent in de woningen van de mogelijke verdachten. Uit verder onderzoek naar de derde man blijkt dat deze zich ook zou kunnen inlaten met phishing. Het gaat om een 21-jarige Nederlander.

De mogelijke verdachten werden alle drie door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Laatst gespeeld op Accent

15:19
cover of SEAL with Future Love Paradise

SEAL

Future Love Paradise
15:15
cover of DANNII MINOGUE with We Could Be the One

DANNII MINOGUE

We Could Be the One
15:13
cover of BENNY MUSSA with Save My Life

BENNY MUSSA

Save My Life
15:09
cover of SEAN KINGSTON & JUSTIN BIEBER with Eenie Meenie

SEAN KINGSTON & JUSTIN BIEBER

Eenie Meenie
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.