Phising bende uit Gent opgerold

Gepost door Johan Van Bever op 7 juli 2021 - 12:13

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft drie verdachten van phishing opgepakt, ze zijn alle drie onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De verdachten zouden minstens 50 mensen hebben opgelicht voor een bedrag van 75.000 euro. Dit zijn voorlopige cijfers, want het onderzoek is nog volop aan de gang.  

Na het ontwarren van een kluwen aan valse identiteiten en fictieve adressen kregen de speurders zicht op een mogelijke verdachte: een man van 21 jaar uit Gent. Bij verder nazicht bleek dat deze man in november al was opgepakt voor een steekpartij en in voorlopige hechtenis was opgesloten.

Uit verder onderzoek bleek dat, terwijl de eerste verdachte in voorlopige hechtenis in de gevangenis zat, een kennis vermoedelijk de oplichtingspraktijken verderzette. Dit zou gaan om een 20-jarig Ghanees uit Gent.

Daarnaast werden ook valse advertenties op zoekertjesplatformen aangemaakt. Wanneer er interesse was van een mogelijk slachtoffer, werd een link naar een nagemaakte website van een koerierdienst naar hen gestuurd, opnieuw met de bedoeling om gegevens te ontfutselen.

Op 16 juni 2021 werd de taxi waarmee de mogelijke verdachten zich verplaatsten onderschept door de Speciale Eenheden van de Federale Politie. Naast de 2 mogelijke verdachten was er nog een derde man aanwezig in de taxi. Tevens werden er twee huiszoekingen uitgevoerd te Gent in de woningen van de mogelijke verdachten. Uit verder onderzoek naar de derde man blijkt dat deze zich ook zou kunnen inlaten met phishing. Het gaat om een 21-jarige Nederlander.

De mogelijke verdachten werden alle drie door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

FISHER FEAT. MERYLL

Yeah The Girls (Extended Mix)
20:24

ABSOLOM

Baby Boomers
20:21

BRUNO FURLAN

Bongoloco
20:17

LAMBDA

Hold On Tight
20:14

Double Pleasure

Desire Go Higher
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.