Plannen voor nieuwe school zijn klaar

18 juni 2022 - 23:58 | auteur: Johan Van Bever

De Stad Gent bouwt een nieuw schoolgebouw en nieuw internaat op het Henri Storyplein in Nieuw Gent. De plannen zijn klaar en werden aan de buurt voorgesteld

De nieuwe school komt op de plek van de gesloopte gebouwen aan de zijkant van het wijkpark. Alle grote bomen blijven staan. Het schoolgebouw zal plaats bieden aan Freinetschool De Sassepoort – Spoor 9, een stedelijke school voor bijzonder lager onderwijs die momenteel nog gehuisvest is in verouderde gebouwen in de Bevelandstraat. Er zal plaats zijn voor 88 leerlingen.

Het stedelijke internaat voor kleur- en lager onderwijs heeft vandaag al een vestiging op het Henri Storyplein, maar de afdeling van de Brugse Poort verhuist van de oude gebouwen in de Olijfstraat naar het nieuwe gebouw op het Storyplein. Daar zal er plaats zijn voor 56 kinderen.

Een stuk van het gebouw wordt ook publiek. In het schoolgebouw komen er verschillende jeugdlokalen. De school, jeugdverenigingen en de buurt zullen ook enkele ruimtes kunnen delen.

Als alles goed gaat, beginnen de werken in 2023 en worden de gebouwen in gebruik genomen in 2025. De investering bedraagt in totaal ongeveer 10.700.000 euro. Daarbij wordt 71,5 procent van de kosten van het internaatsgebouw en 81,5 procent van het schoolgebouw gesubsidieerd door Agion, het Vlaams agentschap voor infrastructuur in het onderwijs.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

OFENBACH, LAGIQUE

Wasted Love
21:57

THE SCRIPT

Superheroes
21:54

MAJESTIC, NONÔ

Time To Groove
21:51

LOST FREQUENCIES

Rise
21:49

NICKY YOURE & DAZY

Sunroof
Bekijk meer platen