Plantactie uitgesteld door de regen

Johan Van Bever
15 november 2023 - 9:04
Plantactie uitgesteld door de regen

Op zaterdag 18 en zaterdag 25 november zouden Wetteraars de eerste bomen planten in het nieuwe Kasterbos in de Gereedstraat. Op 18 november zou de Wetterse jeugd aan de slag gaan en op 25 november zouden ouders van jonge kinderen een boom planten in het nieuwe geboortebos. Door de vele regen en de slechte toestand van het terrein worden beide plantacties uitgesteld naar het voorjaar 2024.

Helaas zijn de percelen door de overvloedige regenval momenteel te nat om te beplanten. De gekozen plantensoorten verdragen wel een natte ondergrond, maar zijn als jonge plantjes nog bijzonder kwetsbaar. Een aanplant in deze omstandigheden zouden ze hoogstwaarschijnlijk niet overleven. Daarom kiest Lokaal Bestuur Wetteren ervoor om de plantacties uit te stellen tot de weersomstandigheden iets gunstiger zijn. De nieuwe data worden bekend gemaakt van zodra er zicht is op betere slaagkansen!

De Wetterse jeugd zou de handen uit de mouwen steken op 18 november tijdens het Boomweekend, een jaarlijks initiatief van het Agentschap Natuur en Bos. Een aantal Wetterse Chiro- en Scoutsverenigingen gingen samen ongeveer 2000 bomen en struiken planten onder begeleiding van de experten van BOS+.

Ouders met jonge kinderen kunnen – in tegenstelling tot wat eerder was aangekondigd – niet op 25 november een boom planten in het nieuwe geboortebos. Ook deze plantactie verschuift naar het voorjaar van 2024.

Laatst gespeeld op Accent

03:24
cover of SAM RYDER with Space Man

SAM RYDER

Space Man
03:21
cover of MARIA MCKEE with Show Me Heaven

MARIA MCKEE

Show Me Heaven
03:18
cover of KRIS KROSS AMSTERDAM, DONNIE, TINO MARTIN FEAT. ANDRÉ HAZES with Zomer In M

KRIS KROSS AMSTERDAM, DONNIE, TINO MARTIN FEAT. ANDRÉ HAZES

Zomer In M'n Bol
03:14
cover of BOEF with Habiba

BOEF

Habiba
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.