Pluk9230 gelanceerd

Johan Van Bever
8 april 2021 - 14:27
Pluk9230 gelanceerd

In Wetteren is ‘Pluk9230’ gelanceerd , een burgerinitiatief tegen voedselverspilling. Het doel is om de overvloed in boomgaarden te plukken. Hiervoor is nu een crowdfunding gestart.

In de loop van dit jaar wil ‘Pluk9230’ 9230 kilogram fruit plukken in boomgaarden waar anders niet geplukt wordt. Op die manier wil men voedselverspilling tegengaan en het fruit verwerken tot lokale producten zoals sap, chutney, appelchips en confituur. De opbrengst van die verkoop vloeit dan terug naar de vzw.

Daarnaast wil het initiatief sterk inzetten op ontmoeting en inclusie. Dit gebeurt door plukdagen te organiseren in bijvoorbeeld de boomgaard van ’t Kasteel van Laarne en de dekenijtuin in Wetteren. Organisaties als Homaar, Habbekrats en dagcentrum Omega zijn partners en gaan deze zomer mee plukken.

 
Om alles goed, veilig en duurzaam te kunnen organiseren, wil Pluk9230 materiaal aankopen. Het gaat in de eerste plaats om een elektrische cargofiets die tot 300 kg fruit kan vervoeren. Er is ook materiaal nodig zoals plukstokken, ladders en draagmanden en verwerkingsmateriaal zoals een droogoven, een weckketel, potten en flessen. Pluk9230 wil nu 9230 euro inzamelen. Als dat lukt, dan legt het Streekfonds nog eens 5.000 euro extra in het mandje.

De actiepagina staat op  https://acties.streekfondsoostvlaanderen.be/project/29948

Laatst gespeeld op Accent

22:02
cover of SILVIO ECOMO with No-Dip

SILVIO ECOMO

No-Dip
22:01
cover of SECTOR 7 with Blade Runner End Tittle

SECTOR 7

Blade Runner End Tittle
21:01
cover of MIXSESSIONS with DJ JURGEN with WEEKEND STARTER

MIXSESSIONS with DJ JURGEN

WEEKEND STARTER
20:58
cover of JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD with Sun is Shining

JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD

Sun is Shining
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.