Positieve spreuken bevorderen de veerkracht

29 september 2020 - 15:45 | auteur: Johan Van Bever

Op rotonde De Vierschaar in Deurle wordt aandacht gevraagd voor de veerkracht van de burgers en zorgverleners.

Logo Gezond+ en de Zorgraad van Schelde-Leie doen dit naar aanleiding van de 10-daagse van de geestelijke Gezondheid (van 1 tot10 oktober) en de Werelddag Geestelijke Gezondheid op 10 oktober. Hiervoor wordt samengewerkt met de gemeentebesturen van Sint-Martens-Latem, Deinze, Nazareth, Zulte en De Pinte. Zij nodigen iedereen uit om positieve spreuken in het straatbeeld, ramen of plexischermen te plaatsen. Het sleutelwoord is veerkracht, iets wat heel wat mensen in deze coronatijden meer dan ooit nodig hebben.

Met spreuken in het straatbeeld wil men inwoners doen stilstaan bij hun geestelijke gezondheid. Daarom duiken er binnenkort fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en treffende quotes op, verspreid over de verschillende ramen, spiegels en plexischermen in de regio. De verschillende gemeentebesturen organiseren op hun beurt enkele initiatieven om de veerkracht bij de bevolking te verhogen.

Logo gezond+ heeft ook een waarschuwing. De corona-moeheid bij de burger is begrijpelijk maar elke individuele keuze kan leiden tot een collectief gevolg dat niet alleen de druk op de zorgsector verhoogt, maar ook op andere mensen en lokale ondernemingen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

JUSTIN TIMBERLAKE

Like I Love You
09:45

MICHAEL JACKSON

Give In To Me
09:43

FIREBEATZ

Don't Stop Moving
09:39

ULTIMATE KAOS

Casanova
09:35

ACRAZE, CHERISH

Do It To It
Bekijk meer platen