Premie voor moeilijke tijden

Johan Van Bever
24 december 2021 - 18:54
Premie voor moeilijke tijden

2.343 jongeren met een Gents OCMW-dossier hebben dit jaar eenmalig een extra premie gekregen om hen te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Dakloze jongeren en jonge mensen met inwonende kinderen werden extra ondersteund.

Van de Gentse OCMW-cliënten in 2021 is 16 procent tussen de 18 en 25 jaar oud. Zij zijn extra kwetsbaar tijdens de coronacrisis. Zo verloren veel jongeren die als student aan de slag waren of een job hadden in de horeca- of evenementensector (deels) hun inkomen. De Stad Gent kreeg federale middelen om OCMW-cliënten tussen 18 en 25 extra te ondersteunen, en bereikte met de steunmaatregel in totaal 2.343 Gentse jongeren, samen goed voor 642.500 euro.

Op basis van de financiële situatie van de jongere kende de Stad de eenmalige premie toe. Jongeren met recht op leefloon (93 procent van alle begunstigden) kregen een premie van 250 euro. De  jongeren die niet tot deze groep behoorden (7 procent van de begunstigden), ontvingen een premie van 150 euro. Voor jongeren met extra noden was er een hogere premie. 130 dakloze jongeren kregen zo een supplement van 200 euro, 246 jonge mensen met kinderen kregen een supplement van 100 euro per inwonend kind.

Laatst gespeeld op Accent

02:27
cover of Marshmello & Venbee with No Man

Marshmello & Venbee

No Man's Land
02:23
cover of MILEY CYRUS with Wrecking Ball

MILEY CYRUS

Wrecking Ball
02:19
cover of YOTHU YINDI with Treaty

YOTHU YINDI

Treaty
02:16
cover of DIMITRI VEGAS, CHAPTER & VERSE & GOODBOYS with Good For You

DIMITRI VEGAS, CHAPTER & VERSE & GOODBOYS

Good For You
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.