Prentenboek ‘Alles verandert’

Johan Van Bever
15 november 2022 - 23:57
Prentenboek ‘Alles verandert’

Illustrator Inge Bogaerts en auteur Laïla Koubaa maakten samen een prentenboek over milieu en klimaat met een knipoog naar Gent.

Wat hen verbond was het verlangen om iets te veranderen aan hoe we met de wereld omgaan. Zo ontstond ‘Alles verandert’, een prentenboek dat op een sterke manier de effecten van de klimaatopwarming en vervuiling toont, en zo oproept tot engagement. En wie in Gent woont, zal zonder twijfel enkele ecologische adresjes in de prenten herkennen. Van 24 november t.e.m. zaterdag 17 december kan men een selectie van de originele prenten bekijken bij Boekhandel Limerick aan de Koningin Elisabtehlaan 142  in Gent.

Het verhaal begint bij Doenja. Elk jaar, bij het begin van de zomer, gaat Doenja naar de stad. Dat is een groot feest. Wanneer Doenja bij het terugkeren uit de stad op de trein in slaap valt, gebeurt er iets verrassends. Aan de eindhalte wachten er geen ouders, wel een gekko, een flamingo, een rog en andere verdwaalde dieren. Samen gaan ze op zoek naar de weg naar huis – en onderweg besluiten ze die ietsje mooier te maken. Er is ook een signeermoment op zaterdag 16 december tijdens de Late Night Kerstshopping in Boekhandel Letters & Co, Tolpoortstraat 66 in Deinze.

Laatst gespeeld op Accent

21:59
cover of Mixed by DJ Semmer with AirPlay Guest Mix

Mixed by DJ Semmer

AirPlay Guest Mix
21:56
cover of Kaysin & Niko The Kid ft.Tristan Henry with What You Need

Kaysin & Niko The Kid ft.Tristan Henry

What You Need
21:52
cover of KEVIN DE VRIES with Metro

KEVIN DE VRIES

Metro
21:48
cover of Crusy & Prophecy with Pills

Crusy & Prophecy

Pills
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.