Preventieve petitie

18 juni 2021 - 16:57 | auteur: Johan Van Bever

Anne-Marie Neckebroeck uit de Laarnesteenweg in Weteren startte met een online petitie tegen de mogelijke bebouwing van twee braakliggende stukken grond tussen de Laarnesteenweg en de Parklaan.

De petitie is gericht aan de Vlaamse overheid. Aan het begin van de Laarnesteenweg is er een weide, aan de overkant naast de Vennestraat, is er eveneens een weide. De firma Matexi zou een deel van de weide aan de ene kant, die eigendom is van de Vlaamse Overheid, willen kopen om er huizen op te bouwen. Dat is het stuk dat net tegenover de ingang van de Eureka-school ligt. Ook op de weide aan de overkant wil men bouwen zeggen de buurtbewoners.

De buurtbewoners zouden er eigenlijk liever een speelterreintje zien en vragen de Vlaamse overheid om hun stuk grond in eigendom te houden en niet te verkavelen.

De petitie is eigenlijk preventief. Er is nog geen bouwaanvraag ingediend, wel is er een landmeter geweest die meldde dat Matexi het stuk weide van de Vlaamse overheid wil kopen om er huizen te bouwen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

NIELS DE STADSBADER & REGI

De Wereld Draait Voor Jou
12:15

GABRY PONTE, LUM!X

Thunder
12:12

Tom Jones

Green green grass of home
12:10

Clouseau

Vage herinnering
12:05

Motors

Airport
Bekijk meer platen