Prijs voor de democratie voor werknemers Delhaize

Johan Van Bever
18 juli 2023 - 9:25
Prijs voor de democratie voor werknemers Delhaize

Op 22 juli wordt de Prijs voor de Democratie 2023 toegekend aan de stakende werknemers van Delhaize. De prijs Jaap Kruithof wordt toegekend aan de internationale burgerbeweging Extinction Rebellion

De prijs voor de Democratie en de Prijs Jaap Kruithof is een jaarlijks initiatief van Democratie 2000 en Trefpunt in samenwerking met een onafhankelijke jury. De prijzen worden dit jaar publiek uitgereikt op 22 juli 2023, om 19.45 uur, op het groot podium op het Walter De Buckplein in Gent (het vroegere Sint-Jacobs).

De Delhaize-saga duurt nu al meer dan 4 maanden zonder echte dialoog. Voor de werknemers is dit een onhoudbare situatie. De Delhaize-medewerkers worden via een gedwongen overname verplicht om mee te stappen naar een zelfstandige uitbater, waar de loon- en arbeidsvoorwaarden veel minder goed zijn. 

De werknemers van Delhaize appreciëren deze blijk van waardering voor hun strijd enorm. Op 22 juli brengen komen de werknemers van Delhaize samen voor het podium en zullen zij gedurende de namiddag getuigenissen van personeelsleden filmen en dat filmpje nadien aan de directie bezorgen.

Laatst gespeeld op Accent

04:57
cover of RITON X DAVID GUETTA FT JOZZY with Where You Want

RITON X DAVID GUETTA FT JOZZY

Where You Want
04:54
cover of MARTIN GARRIX & MOTI with Virus (How About Now)

MARTIN GARRIX & MOTI

Virus (How About Now)
04:50
cover of NE-YO with So Sick

NE-YO

So Sick
04:47
cover of CHEF

CHEF'SPECIAL

Miracles
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.