Protest tegen handelsmissie Israël

Johan Van Bever
16 januari 2020 - 13:15
Protest tegen handelsmissie Israël

Palestina Solidariteit protesteert tegen de plannen van de Gentse Schepen Sofie Bracke om samen met VOKA op economische missie naar Israël te gaan. De organisatie vraagt om de reis af te blazen.

Het is immoreel dat de schepen haar reis voorstelt als apolitiek en een opportuniteit voor Belgische bedrijven, zegt Myriam Vandecan van Palestina Solidariteit. “De schepen zal na terugkeer Israël promoten bij de Belgische bedrijven. Die Belgische bedrijven komen daarna mogelijk in de problemen door betrokken te zijn bij schendingen van de mensenrechten en het internationaal recht. De Schepen zou haar gewicht beter gebruiken om de ernstige schendingen van mensenrechten, kinderrechten en internationaal recht aan te klagen”.

Het Gentse schepencollege moet deze reis, betaald met publiek geld, afkeuren zolang Israël de Europese veroordelingen en regelgeving naast zich neerlegt zegt de organisatie. “Als het enorme leed van de onderdrukking van Palestijnse gezinnen en kinderen niet genoeg is om deze missie te veroordelen dan zijn alle ethische bekommernissen van de Gentse gemeenteraad slechts leugens om de Belgische bevolking te sussen”.

Laatst gespeeld op Accent

09:22
cover of GURU JOSH with Infinity (1990

GURU JOSH

Infinity (1990's: Time For The Guru)
09:17
cover of FUNKY GREEN DOGS with Fired Up!

FUNKY GREEN DOGS

Fired Up!
09:12
cover of NAS FEAT. LAURYN HILL with If I Ruled the World

NAS FEAT. LAURYN HILL

If I Ruled the World
09:09
cover of PAKITO with Living On Video

PAKITO

Living On Video
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.