Protest tegen handelsmissie Israël

Johan Van Bever
16 januari 2020 - 13:15
Protest tegen handelsmissie Israël

Palestina Solidariteit protesteert tegen de plannen van de Gentse Schepen Sofie Bracke om samen met VOKA op economische missie naar Israël te gaan. De organisatie vraagt om de reis af te blazen.

Het is immoreel dat de schepen haar reis voorstelt als apolitiek en een opportuniteit voor Belgische bedrijven, zegt Myriam Vandecan van Palestina Solidariteit. “De schepen zal na terugkeer Israël promoten bij de Belgische bedrijven. Die Belgische bedrijven komen daarna mogelijk in de problemen door betrokken te zijn bij schendingen van de mensenrechten en het internationaal recht. De Schepen zou haar gewicht beter gebruiken om de ernstige schendingen van mensenrechten, kinderrechten en internationaal recht aan te klagen”.

Het Gentse schepencollege moet deze reis, betaald met publiek geld, afkeuren zolang Israël de Europese veroordelingen en regelgeving naast zich neerlegt zegt de organisatie. “Als het enorme leed van de onderdrukking van Palestijnse gezinnen en kinderen niet genoeg is om deze missie te veroordelen dan zijn alle ethische bekommernissen van de Gentse gemeenteraad slechts leugens om de Belgische bevolking te sussen”.

Laatst gespeeld op Accent

18:36
cover of UNDERCOVER with The Way It Is

UNDERCOVER

The Way It Is
18:29
cover of BON JOVI with Always

BON JOVI

Always
18:25
cover of ABSOLOM with Where

ABSOLOM

Where
18:21
cover of SNOOP DOGG with Who Am I (What

SNOOP DOGG

Who Am I (What's My Name?)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.