Luister Live

Protest tegen handelsmissie Israël

- 16 januari 2020 - 13:15

Palestina Solidariteit protesteert tegen de plannen van de Gentse Schepen Sofie Bracke om samen met VOKA op economische missie naar Israël te gaan. De organisatie vraagt om de reis af te blazen.

Het is immoreel dat de schepen haar reis voorstelt als apolitiek en een opportuniteit voor Belgische bedrijven, zegt Myriam Vandecan van Palestina Solidariteit. “De schepen zal na terugkeer Israël promoten bij de Belgische bedrijven. Die Belgische bedrijven komen daarna mogelijk in de problemen door betrokken te zijn bij schendingen van de mensenrechten en het internationaal recht. De Schepen zou haar gewicht beter gebruiken om de ernstige schendingen van mensenrechten, kinderrechten en internationaal recht aan te klagen”.

Het Gentse schepencollege moet deze reis, betaald met publiek geld, afkeuren zolang Israël de Europese veroordelingen en regelgeving naast zich neerlegt zegt de organisatie. “Als het enorme leed van de onderdrukking van Palestijnse gezinnen en kinderen niet genoeg is om deze missie te veroordelen dan zijn alle ethische bekommernissen van de Gentse gemeenteraad slechts leugens om de Belgische bevolking te sussen”.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Opus

Live is life
02:39

Tanita Tikaram

Good tradition
02:37

The Anxiety

Meet me at our spot
02:33

Mark Ronson Feat. Amy Winehouse

Valerie
02:30

Trini Lopez

- America