Project Basement op ‘Lokale Helden’: “Wij doen alleen waar we goesting in hebben”

Gepost door Fabian Tack op 19 april 2017 - 20:41

De bibliotheek van Wetteren en CC Nova sloegen de handen in elkaar om de derde editie van Poppunts ‘Lokale Helden’ ook in W-City te integreren. Een van de groepen die de Nova op z’n kop zal zetten is Project Basement. Twee bandleden, drummer Wouter François en gitarist Wannes Van Leemput, kwamen langs tijdens ‘De Kwetteraars’ om ons warm te maken voor hun optreden. ” De dag dat we geen plezier meer vinden in optreden en repeteren, stoppen we ermee.” 

Project basement kan je trouwens redelijk letterlijk nemen. “We zijn vier kameraden die twee jaar geleden muziek beginnen maken zijn in de kelder van Wouter. De andere twee bandleden zijn Stijn De Keyser, die de zang voor zijn rekening neemt en bassiste Jasmijn Praet. Ondertussen hebben we al één nummer uitgebracht maar in totaal zijn er wel vijf opgenomen. Die nummers worden ook in de kelder opgenomen wat niet evident is omdat het een bunker is. Daarvoor hebben we samengewerkt met Steve Declerq om de opnames op punt te stellen.”

Voorlopig blijft het moeilijk om de muziek die ze maken te omschrijven. “We zouden zeggen alternatieve rock maar eigenlijk zijn we nog wat zoekende. We maken gewoon waar we goesting in hebben.” Vooral veel goesting, dat is waar het bij Project basement vooral om draait. “Natuurlijk zouden we weleens willen meedoen aan Humo’s Rock Rally maar bij ons staat plezier op nummer één. De dag dat we geen plezier meer vinden in optreden en repeteren, stoppen we ermee.”

Jasmijn, Wouter, Stijn en Wannes © Project Basement

Maar ze kwamen natuurlijk vooral hun optreden voor ‘Lokale Helden’ op 28 april in de Nova promoten. “Het is heel leuk dat het een link heeft met Studio Brussel. We kijken er enorm naar uit, het is voor ons echt een groot optreden. Aangezien we nog niet zoveel nummers hebben, brengen we ook covers. Dat kan trouwens van alles zijn. Het gaat van de Arctic Monkeys tot The xx.” Morgen kan de band alvast goed oefenen want dan spelen ze in het Albertpark voor Parkpop. “We zijn één van de drie groepen die mag spelen op Parkpop, dus ook daarmee zijn we heel tevreden.”

Herbeluister hieronder het interview:

 

Wie Project Basement live aan het werk wil zien, kan morgen terecht in het Albertpark in Gent. En natuurlijk ook op Wetterse bodem in CC Nova op 28 april om 20u op Lokale Helden.

Interview: Joery Vergeylen, foto: Lokale Helden, tekst: Shana Van de Velde

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

DANCE 2 TRANCE

Power Of American Natives
23:08

HI-LO & DJ Deeon

WANNA GO BANG
23:03

ALEX CASTELLI

Enjoy
22:59

BELTRAN

Smack Yo'
22:56

MAXIM LANY & SYLVAIN ARMAND

Trippin (Radio Mix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.