Project menstruatiearmoede in Lede

Gepost door Johan Van Bever op 14 april 2021 - 16:12

In Lede is een werkgroep gestart met een actie tegen menstruatie-armoede.

Eind 2020 maakt Caritas Vlaanderen de schrijnende cijfers van menstruatiearmoede bekend in Vlaanderen. Een op de 8 Vlaamse meisjes en vrouwen kan geen maandverband kopen. Zij moeten zich tijdens hun maandstonden “behelpen”. Dit heeft ernstige gevolgen: omdat ze zich niet voldoende kunnen beschermen, blijven ze tijdens hun menstruatie thuis van school, thuis van het werk en thuis van hun vrijetijdsactiviteiten.

Zo namen wij -Daisy De Grauwe (De Coöperatie) en Isabelle Van der Veken (Open Lede)- het initiatief om over partijgrenzen heen een werkgroep op te starten. Daarin zitten ook An Van Wesemael (NV-A), An-Sofie D’Hondt (Groen), Yoni Van Der Cruyssen (Groen), Geertrui Van De Velde (CD&V), Katinka Pottie (De Coöperatie) en Stijn Wille (Open Lede).

Concreet willen de werkgroep in kaart brengen waar en hoe de problematiek zich in Lede stelt. In afwachting daarvan worden menstruatieproducten ingezameld. Iedereen kan een extra pak maandverband of tampons aankopen en dat doneren in een van de inzamelpunten. Binnenkort worden de locaties van die punten bekend gemaakt. Men denk dan aan supermarkten en apothekers.

Deze producten worden dan herverdeeld aan wie er nood aan heeft. De herverdeling gebeurt via bestaande initatieven zoals vzw’s, scholen en organisaties.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MADONNA

Express Yourself
07:35

ARTIESTEN VOOR 12-12

People Help The People
07:30

CULTURE BEAT

Inside Out
07:27

MILEY CYRUS

River
07:24

TAKE THAT

Sure
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.