Project menstruatiearmoede in Lede

Johan Van Bever
14 april 2021 - 16:12
Project menstruatiearmoede in Lede

In Lede is een werkgroep gestart met een actie tegen menstruatie-armoede.

Eind 2020 maakt Caritas Vlaanderen de schrijnende cijfers van menstruatiearmoede bekend in Vlaanderen. Een op de 8 Vlaamse meisjes en vrouwen kan geen maandverband kopen. Zij moeten zich tijdens hun maandstonden “behelpen”. Dit heeft ernstige gevolgen: omdat ze zich niet voldoende kunnen beschermen, blijven ze tijdens hun menstruatie thuis van school, thuis van het werk en thuis van hun vrijetijdsactiviteiten.

Zo namen wij -Daisy De Grauwe (De Coöperatie) en Isabelle Van der Veken (Open Lede)- het initiatief om over partijgrenzen heen een werkgroep op te starten. Daarin zitten ook An Van Wesemael (NV-A), An-Sofie D’Hondt (Groen), Yoni Van Der Cruyssen (Groen), Geertrui Van De Velde (CD&V), Katinka Pottie (De Coöperatie) en Stijn Wille (Open Lede).

Concreet willen de werkgroep in kaart brengen waar en hoe de problematiek zich in Lede stelt. In afwachting daarvan worden menstruatieproducten ingezameld. Iedereen kan een extra pak maandverband of tampons aankopen en dat doneren in een van de inzamelpunten. Binnenkort worden de locaties van die punten bekend gemaakt. Men denk dan aan supermarkten en apothekers.

Deze producten worden dan herverdeeld aan wie er nood aan heeft. De herverdeling gebeurt via bestaande initatieven zoals vzw’s, scholen en organisaties.

Laatst gespeeld op Accent

14:16
cover of SYLVER with When The Rain Begins To Fall.

SYLVER

When The Rain Begins To Fall.
14:12
cover of DEPECHE MODE with Enjoy The Silence

DEPECHE MODE

Enjoy The Silence
14:09
cover of CHEF

CHEF'SPECIAL

Speed Of Light
14:03
cover of ROBBIE WILLIAMS, KYLIE MINOGUE with Kids

ROBBIE WILLIAMS, KYLIE MINOGUE

Kids
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.