Protest tegen windturbines in Kwatrecht

Johan Van Bever
4 januari 2024 - 9:33
Protest tegen windturbines in Kwatrecht

Heel wat mensen in Kwatrecht en omgeving schrokken van de bouwplannen voor twee nieuwe windmolens van 230 meter in hun buurt. Ze zijn ook uiterst verbaasd dat een openbaar onderzoek loopt en bijna gedaan is.

“Er is geen adequate uitnodiging geweest voor een buurtvergadering,” klaagt buurtbewoner Luc Deprost die als woordvoerder van de buurtbewoners optreedt. “De omwonenden kregen geen informatie in de bus, en zien ook de reglementaire gele aanplakking in Wetteren niet op een openbare weg staan. Er is een infobord geplaatst op een fietspad weg van het autoverkeer en passerende voetgangers: aan de fietsersbrug over de E40.

“Er was blijkbaar op 29 augustus 2023 een vergadering in de school Mariagaard van Wetteren, maar daarvoor is de buurt niet (duidelijk) uitgenodigd. Een vergadering voor medewerkers en cliënten van een school als interessante activiteit einde-schoolvakantie, zonder dat omwonenden adequaat zijn uitgenodigd, kan niet gelden als een eerlijk informeren van de plaatselijke bevolking. Mariagaard wordt door de elektriciteitsmaatschappijen als partner voorgesteld die kan profiteren van nabije groene energie”.

Dr. Luc Deprost verneemt als plaatselijke huisarts de verbazing en ongerustheid van veel mensen. Hij maakte een aantal bezwaren over aan de overheid. Een aantal andere buurtbewoners probeerde dit ook nog tijdig te doen.

Laatst gespeeld op Accent

00:56
cover of YOTTO with Skin

YOTTO

Skin
00:50
cover of HI-LO with CRESCENDO

HI-LO

CRESCENDO
00:48
cover of LOUD LUXURY AND HOOK N SLING with Afterparty

LOUD LUXURY AND HOOK N SLING

Afterparty
00:44
cover of ATB, YORK with The Fields Of Love

ATB, YORK

The Fields Of Love
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.