Protestactie door Vlaams Belang aan recreatiedomein De Warande.

Joery Vergeylen
28 juli 2019 - 17:23
Protestactie door Vlaams Belang aan recreatiedomein De Warande.

Afgelopen vrijdag, 26 juli 2019, voerde Vlaams Belang Wetteren een protestactie aan de rand van het openluchtzwembad De Warande.  Dit nadat er eerder die week berichten hun richting uitkwamen van mensen die zich niet aan de regels hielden i.v.m. de zwemkledij.  De foto’s die ze op hun Facebookpagina posten toonden niet alleen een vrouw in boerkini, maar ook tal van andere overtredingen op het reglement dat op het domein gehandhaafd wordt.  Nadat gemeenteraadslid Wouter Bracke (Vlaams Belang) op woensdag zelf met een bermuda het water insprong en daarna gearresteerd werd door de lokale politie, volgde er nu een mildere actie.  De initiële actie waarbij opgeroepen werd om met bermuda het zwembad in te springen werd teruggeleid naar een vreedzame actie nadat bleek dat sedert de actie van mr. Bracke de regels weer ten volle toegepast worden.  Radio Accent vroeg om meer uitleg.

Toen wij na het interview onszelf op het domein begaven en daar even vertoefden, waren wij getuige van een voorval waarbij een meisje van 12 haar vader kwam vertellen dat zij even daarvoor hard in de billen werd geknepen door een iets oudere man met getinte huidskleur.  De security werd op de hoogte gebracht door het meisje en haar vader, waarna ze begon te zoeken naar de dader.  Deze was echter reeds verdwenen.

Radio Accent wenst jullie een leuke zomer toe in het recreatiedomein en hoopt dat iedereen zich aan de regels kan houden.

 

Laatst gespeeld op Accent

04:00
cover of NATHAN DAWE & BEBE REXHA with Heart Still Beating

NATHAN DAWE & BEBE REXHA

Heart Still Beating
03:57
cover of PURPLE DISCO MACHINE X DUKE DUMONT X NOTHING BUT THIEVES with Something On My Mind

PURPLE DISCO MACHINE X DUKE DUMONT X NOTHING BUT THIEVES

Something On My Mind
03:53
cover of KATY PERRY with The One That Got Away

KATY PERRY

The One That Got Away
03:50
cover of DINKY TOYS with My Day Will Come

DINKY TOYS

My Day Will Come
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.