PWO flitst voor de Warmste Week:”Fotoshoot om de mensen eens voor de lens te laten schitteren”

Fabian Tack
27 november 2017 - 18:12
PWO flitst voor de Warmste Week:”Fotoshoot om de mensen eens voor de lens te laten schitteren”

Het PWO  Wetteren werkt al jaren rond armoedebestrijding en zet zich ook elk jaar in voor de Warmste Week van Music For Life op Studio Brussel. Dit jaar wilde de voorzitster van de VZW, Lucia De Dycker het eens anders aanpakken. “Het wordt een fotoshoot met kerst-en nieuwjaarssfeer.” 

Het Permanent Welzijnsoverleg Wetteren engageert zich al jaren in de strijd tegen armoede. “Er is veel verdoken armoede in Wetteren. Exacte cijfers zijn er niet maar als ik me baseer op andere gegevens dan leeft zo’n een op zeven wel effectief in armoede, vooral in generatiearmoede merken we.” Wie in het sociaal restaurant op vrijdag wil eten heeft wel een bewijs nodig van het OCMW. “Wij doen niet aan sociale controle maar we vragen wel een attest als ze dan bij ons willen komen eten voor drie euro,” vertelt Lucia De Dycker

Het PWO kan rekenen op een vaste groep vrijwilligers. “We werken vooral met vrijwilligers van de doelgroep zelf, andere vrijwilligers zoeken sneller andere oorden op. Vandaag zijn er zo’n veertien vrijwilligers die zich inzetten voor het PWO.”

Sinds vele jaren zamelen wij ook geld in voor Music For Life. “Ik ben daarvoor ook al op televisie geweest en daarom wou ik het dit jaar anders aanpakken. Ik wilde de mensen eens voor mijn lens halen en ze laten schitteren in een fotoshoot. En dat is ook letterlijk zo want ik ben hobbyfotograaf en zal de foto’s maken. Het belooft een prachtig kerst-en nieuwjaarstafereel te worden.”  Op 29 november zal de fotoshoot doorgaan in CC Nova. “In de voormiddag is dat voor De Katrol, de bezoekers van het sociaal restaurant en de vrijwilligers. In de namiddag kunnen anderen komen voor de fotoshoot. Het kost 90 euro waarvan 50 euro naar de VZW gaat en we willen dat geld gebruiken om te werken rond ons 20-jarig bestaan volgend jaar.”

Inschrijven kan via info@pwowetteren.be of Facebook.

 

 

 

.

 

 

Laatst gespeeld op Accent

17:17
cover of FEDER, LYSE with Goodbye

FEDER, LYSE

Goodbye
17:14
cover of TROYE SIVAN with One Of Your Girls

TROYE SIVAN

One Of Your Girls
17:10
cover of SUZAN & FREEK with Goud

SUZAN & FREEK

Goud
17:07
cover of GUSTAPH with Already Know

GUSTAPH

Already Know
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.