Rapport over seksuele intimidatie

1 februari 2022 - 10:13 | auteur: Johan Van Bever

Enkele jongeren hebben hun Safer Cities-rapport aan het Gentse stadsbestuur overhandigd. Het rapport van Plan International België bevat cijfers en aanbevelingen over seksuele intimidatie in de publieke ruimte. Een speciale taskforce gaat nu met de bevindingen aan de slag.

Via het online platform ‘Safer Cities’ verzamelde Plan International België tussen februari en augustus 2021 in totaal 1.035 getuigenissen van Gentenaars en in het bijzonder Gentse jongeren over seksuele intimidatie op het openbaar domein. Uit het rapport blijkt nu dat geen enkele plaats van het probleem is vrijgesteld. Wel gebeurde meer dan 56 procent van de gemelde incidenten op straat, 11 procent op het openbaar vervoer en 9 procent in een bar, restaurant of concertgebouw. Meer dan 12 procent van de incidenten gebeurde op weg naar school.

De Stad Gent gaat met de aanbevelingen aan de slag. Eerder werd al aangekondigd dat er een Taskforce Grensoverschrijdend Gedrag komt. Daarvoor is er intussen een coördinator aangesteld. De Taskforce zal zich ook over deze aanbevelingen buigen en gaat van start met het samenstellen van drie werkgroepen gelinkt aan een specifieke context: ontmoetingsplaatsen voor jongeren, nachtleven en openbaar vervoer.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

A-Ha

Take On Me
17:52

Rockwell

Somebody's Watching Me
17:48

Lou Reed

Walk on the wild side
17:43

Camila Cabello

Bam Bam (met Ed Sheeran)
17:39

Simple Minds

Alive & kicking
Bekijk meer platen