Regenwater stroomt van bedrijf naar buurt

Johan Van Bever
23 november 2023 - 9:27
Regenwater stroomt van bedrijf naar buurt

In de buurt van het station Dampoort werken Siklos Invest, cohousing Bijgaardehof en Gents MilieuFront  samen aan een project waarbij veel regenwater in tanks wordt opgevangen en beschikbaar gesteld voor gebruik. Op het nieuw ontharde terrein komen de watertanks ondergronds, bovengronds komt een groenzone en wadi.

De Dampoortwijk is sterk verstedelijkt en heeft weinig groen. Elke ingreep om de effecten van klimaatverandering te milderen is daarom meer dan welkom. De projectparnters startten op 20 november een ambitieuze ingreep voor, waarbij elk jaar honderdduizenden liters regenwater kunnen worden opgevangen en beschikbaar gesteld voor hergebruik. 

Op een boogscheut van het station Gent-Dampoort bevindt zich een winkelcentrum waar onder andere Hubo en Tom&Co zijn gehuisvest. Daarnaast vind je de nieuwe grote cohousing Bijgaardehof. Al het water dat op het enorme dak (3600 m²) van Hubo/Tom&Co valt, vloeit vandaag rechtstreeks naar de riolering. Dat kan bij overvloedige regenval leiden tot overstromingen. De buren van cohousing Bijgaardehof hebben dan weer een beperkt dakoppervlak, waardoor hun regenwaterputten in droge periodes snel leeg staan. De nabije feestzaal Lux had wel oor naar efficiënter gebruik van regenwater om onder andere haar toiletten door te spoelen. 

Laatst gespeeld op Accent

01:27
cover of INDEEP with Last Night a D.J. Saved My Life

INDEEP

Last Night a D.J. Saved My Life
01:20
cover of DIVOC91 with Time

DIVOC91

Time
01:12
cover of DASH BERLIN with Janeiro (feat. Solid Sessions) [Club Mix]

DASH BERLIN

Janeiro (feat. Solid Sessions) [Club Mix]
01:07
cover of KASABLANCA with Transitory

KASABLANCA

Transitory
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.