Reigersparkje is open

25 mei 2022 - 9:21 | auteur: Johan Van Bever

Het Reigerspark aan het Sint-Pietersstation is open voor de buurt. De bestaande natuur en het verwilderde karakter van de plek bleven behouden, en er komt nog meer bos. Het nieuwe buurtparkje wordt zo op termijn een groene oase van 2.200 vierkante meter in het hart van de stad.

De bewoners in de buurt Ganzendries aan het Sint-Pietersstation kunnen nu volop genieten van hun buurtparkje met bos in de Reigerstraat. Het plan voor de realisatie van het parkje kwam er op breed gedragen initiatief van de buurtbewoners. Voor de eerste plannen en inrichting kwamen centen uit het Burgerbudget, de voorloper van het huidige Wijkbudget.

De bestaande natuur is behouden, zodat het verwilderde karakter van de plek ongedeerd blijft. Er komt bovendien nog meer bos. Dat wordt deels aangeplant en deels laat de Stad dat spontaan ontwikkelen. Het nieuwe buurtparkje wordt zo een groene oase van 2.200 vierkante meter in het hart van de stad. In augustus worden nog twee klim- en klauterelementen, een hangmat en een boshuisje voor de allerkleinsten geplaatst.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

SUZAN & FREEK

Goud
20:35

ERIK GOOSSENS

Ooit Genoeg
20:32

HOOVERPHONIC

The Wrong Place
20:30

LUUDE, COLIN HAY

Down Under
20:26

STARLINGS

Magic
Bekijk meer platen