Reigersparkje is open

Johan Van Bever
25 mei 2022 - 9:21
Reigersparkje is open

Het Reigerspark aan het Sint-Pietersstation is open voor de buurt. De bestaande natuur en het verwilderde karakter van de plek bleven behouden, en er komt nog meer bos. Het nieuwe buurtparkje wordt zo op termijn een groene oase van 2.200 vierkante meter in het hart van de stad.

De bewoners in de buurt Ganzendries aan het Sint-Pietersstation kunnen nu volop genieten van hun buurtparkje met bos in de Reigerstraat. Het plan voor de realisatie van het parkje kwam er op breed gedragen initiatief van de buurtbewoners. Voor de eerste plannen en inrichting kwamen centen uit het Burgerbudget, de voorloper van het huidige Wijkbudget.

De bestaande natuur is behouden, zodat het verwilderde karakter van de plek ongedeerd blijft. Er komt bovendien nog meer bos. Dat wordt deels aangeplant en deels laat de Stad dat spontaan ontwikkelen. Het nieuwe buurtparkje wordt zo een groene oase van 2.200 vierkante meter in het hart van de stad. In augustus worden nog twee klim- en klauterelementen, een hangmat en een boshuisje voor de allerkleinsten geplaatst.

Laatst gespeeld op Accent

20:41
cover of U96 with Das Boot (Andre Visior Remix)

U96

Das Boot (Andre Visior Remix)
20:35
cover of MODERAT with More Love

MODERAT

More Love
20:32
cover of ABOVE & BEYOND with Thing Called Love

ABOVE & BEYOND

Thing Called Love
20:29
cover of TENSNAKE with Coma Cat

TENSNAKE

Coma Cat
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.