Respect voor fauna en flora in Kalkense Meersen

Johan Van Bever
24 mei 2023 - 9:33
Respect voor fauna en flora in Kalkense Meersen

Het nieuwe toeristisch seizoen trekt zich stilaan op gang. Wandel- en fietstochtjes kunnen weer ingepland worden. De Kalkense Meersen Donkmeer is een prachtig natuurgebied dat zeker een uitstapje waard is. Dankzij een aantal acties rond mobiliteit en communicatie, zoals een betere signalisatie en toeleiding naar parkings, zal de bezoeker ook makkelijker de weg vinden. Berlare, Laarne, Wetteren en Wichelen, de gemeenten waarbinnen dit natuurgebied zich uitstrekt, heten iedereen van harte welkom, maar vragen respect voor de fauna en flora die uitzonderlijk en kwetsbaar is.

De verkeersstromen en de parkeerfaciliteiten rond het natuurgebied bleken niet optimaal ingericht. Ze werden herbekeken, zowel vanuit het oogpunt van de natuur als dat van de recreatie. Onder de coördinatie van het Regionaal Landschap Schelde-Durme en de Provincie Oost-Vlaanderen pakten de betrokken gemeentebesturen en de terreinbeheerders de verkeersstromen aan door bijvoorbeeld het statuut van sommige wegen te wijzigen.

Om het parkeren in goede banen te leiden, zijn een achttal parkings gepromoot als uitvalsbasis voor wie met de wagen tot aan het natuurgebied komt.

Laatst gespeeld op Accent

02:05
cover of OUTHERE BROTHERS with Don

OUTHERE BROTHERS

Don't Stop (Wiggle Wiggle)
02:03
cover of JONAS BLUE with Weekends (anton Powers Mix)

JONAS BLUE

Weekends (anton Powers Mix)
02:00
cover of ALICIA CRETI with Going Down

ALICIA CRETI

Going Down
01:57
cover of K-LIBER & DR.RUDE & DJ JANTJE with Kater

K-LIBER & DR.RUDE & DJ JANTJE

Kater
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.