Restauratie kasteeldomein Succa

15 oktober 2020 - 13:16 | auteur: Johan Van Bever

Het kasteeldomein Succa in Destelbergen krijgt een restauratiebeurt, samen met nog 25 andere monumenten in Vlaanderen.

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele heeft 12,6 miljoen euro extra uitgetrokken voor de restauratiedossiers. Dat geld dient om monumenten op te knappen of historische landschappen in hun oude glorie te herstellen.

“Onze monumenten, cultureel-historische landschappen en archeologische sites zijn een grote troef voor Vlaanderen,” zegt de minister. “Ze zijn herkenbare bakens die laten zien waar we vandaan komen en wie we zijn. Ze zijn van belang voor onze toekomst en voor de zoektocht naar wat ons allen bindt. Ook de toeristische sector vaart er wel bij. Veel toeristen bezoeken de streek net omwille van de erfgoedsteden”.

In Oost-Vlaanderen werden 6 monumenten geselecteerd. Dat zijn het Sint-Jozefscollege in Aalst, Hoeve Verrebeke in Brakel, de watertoren in Dendermonde, Kasteeldomein Succa in Destelbergen, de pastorij van Meerbeke en het voormalig bernardinnenklooster met herenhuis en school in Oudenaarde.

Het kasteeldomein Succa in Destelbergen is een 17 hectare groot domein met park, bossen en dreven. Het dateert vermoedelijk uit de tweede helft van de 16de eeuw, gebouwd door de Italiaanse adellijke familie de Succa.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MAJESTIC, BONEY M.

Rasputin
16:17

GABRY PONTE, LUM!X

Thunder
16:13

ANN LEE

2 Times
16:08

JAMES INGRAM & MICHAEL MCDONALD

Yah Mo B There
16:06

ALLE FARBEN, KEANU SILVA

Music Sounds Better with You
Bekijk meer platen