Restauratie Plateau-Rozier

Johan Van Bever
15 juni 2022 - 1:11
Restauratie Plateau-Rozier

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zet het licht op groen voor de verdere restauratie van het Instituut der Wetenschappen met meteorologisch observatorium in Gent, het complex Plateau-Rozier. De Vlaamse overheid kent hiervoor een premie van 960.041 euro toe.

Al verschillende jaren werkt Universiteit Gent aan de totaalrestauratie van dit instituut. Het instituut is niet enkel een gebouw, maar is in zijn geheel een neoclassicistisch kunstwerk. Het groeiend aantal studenten en de daarmee gepaard gaande schaalvergroting van zowel aula’s als bibliotheken zijn een uitdaging voor de universiteit. Met deze derde premie worden de binnenkoeren gesaneerd”, zegt minister Diependaele.

Het Instituut der Wetenschappen wordt via een meerjarenovereenkomst gerestaureerd. Voorafgaand is een beheersplan opgemaakt waarin een visie op het erfgoedbeheer van het monument voor de komende 24 jaar is opgenomen. In 2022 is een premie van 1.791.734 euro voorzien om de binnenkoeren 5 en 6 te saneren. Ook de historische gevels rond deze binnenkoeren en de daar aan palende daken worden gerestaureerd. Binnenkoer 5 wordt heraangelegd als open verpozingsplek voor de studenten.

Laatst gespeeld op Accent

20:11
cover of RANK 1 with Breathing (Airwave) 2023

RANK 1

Breathing (Airwave) 2023
20:07
cover of REBEL, SIDNEY HOUSEN with Black Pearl (He

REBEL, SIDNEY HOUSEN

Black Pearl (He's A Pirate)
20:04
cover of LOW STEPPA & CRUSY with This Is The Sound

LOW STEPPA & CRUSY

This Is The Sound
20:01
cover of TIM HOX & MANUALS with Quaestio (i

TIM HOX & MANUALS

Quaestio (i've got a question babe)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.