Restauratie Plateau-Rozier

15 juni 2022 - 1:11 | auteur: Johan Van Bever

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zet het licht op groen voor de verdere restauratie van het Instituut der Wetenschappen met meteorologisch observatorium in Gent, het complex Plateau-Rozier. De Vlaamse overheid kent hiervoor een premie van 960.041 euro toe.

Al verschillende jaren werkt Universiteit Gent aan de totaalrestauratie van dit instituut. Het instituut is niet enkel een gebouw, maar is in zijn geheel een neoclassicistisch kunstwerk. Het groeiend aantal studenten en de daarmee gepaard gaande schaalvergroting van zowel aula’s als bibliotheken zijn een uitdaging voor de universiteit. Met deze derde premie worden de binnenkoeren gesaneerd”, zegt minister Diependaele.

Het Instituut der Wetenschappen wordt via een meerjarenovereenkomst gerestaureerd. Voorafgaand is een beheersplan opgemaakt waarin een visie op het erfgoedbeheer van het monument voor de komende 24 jaar is opgenomen. In 2022 is een premie van 1.791.734 euro voorzien om de binnenkoeren 5 en 6 te saneren. Ook de historische gevels rond deze binnenkoeren en de daar aan palende daken worden gerestaureerd. Binnenkoer 5 wordt heraangelegd als open verpozingsplek voor de studenten.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

THE SCRIPT

Superheroes
21:54

MAJESTIC, NONÔ

Time To Groove
21:51

LOST FREQUENCIES

Rise
21:49

NICKY YOURE & DAZY

Sunroof
21:45

KOOL & THE GANG

Fresh
Bekijk meer platen