Restauratie trappen Sint-Pietersplein

Gepost door Johan Van Bever op 7 juli 2022 - 9:45

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zet het licht op groen voor de verdere restauratie van de trappen en balustrade van het Sint-Pietersplein in Gent. De Vlaamse overheid kent voor dit project een standaardpremie van 148.860 euro toe.

De monumentale trappen en de balustrade van de openbare trap op het Sint-Pietersplein in Gent worden gerestaureerd. In deze tweede fase worden de gietijzeren componenten van de monumentale trap en de keermuur hersteld. Ze Beiden krijgen opnieuw hun oorspronkelijke kleur.

Minister Diependaele: “De openbare trap naar het Sint-Amandsplein werd aangelegd als onderdeel van het urbanisatieplan uit 1848. Hierbij werd het probleem van het niveauverschil tussen het Sint-Pietersplein en het hoger gelegen Sint-Amandsplein opgelost door middel van een breukstenen terrasmuur met bekronende ijzeren balustrade en postamenten met acht siervazen en een monumentale bordestrap geflankeerd door vier gietijzeren kandelaars met gevleugelde vrouwelijke hermenfiguren. Door deze aanleg ontstond een uitkijk op het abdijcomplex en het hele plein.”

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

KC LIGHTS

Sky
03:57

BRITNEY SPEARS

Criminal
03:55

TIESTO & TATE MCRAE

1035
03:51

ANGÈLE

Bruxelles Je T’aime
03:49

CAT BURNS

People Pleaser
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.