Restauraties van molens in Baaigem en Melsen

Gepost door Johan Van Bever op 4 augustus 2021 - 12:29

Er worden enkele restauratiewerken in het vooruitzicht gesteld voor de Stenen Molen in Melsen en de Prinsenmolen in Baaigem. Wanneer ze van de wachtlijst verdwijnen is nog niet duidelijk.

Er komt een zachte restauratie van de molenromp van de Stenen Molen om de stabiliteit in orde te brengen en de molen als ruïne te consolideren. Eens de premie is toegekend, zal de eigenaar het aanbestedingsdossier starten en de werken aanvatten. Er zijn werken nodig aan de molenromp maar die zouden met een hoogtewerker moeten gebeuren. Dit betekent een hoge kostprijs. Het voorziene premiebedrag voor de restauratie is 278.024 euro. de eigenaar betaalt het eigen aandeel.

Aan de Prinsenmolen in Baaigem zijn algemene bouwkundige werken voorzien aan het molengebouw. 20% van de werken zijn al uitgevoerd, meer bepaald aan het dak. De rest staat op de wachtlijst. Eens de premie is toegekend, zal de eigenaar het aanbestedingsdossier starten en de overige werken aanvatten. Het voorziene premiebedrag voor de restauratie is 123.392 euro. De eigenaar zal het eigen aandeel betalen.

Er zijn nogal wat molens die wachten op restauratie. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele wil nu inzetten op een strategie voor de afbouw van de wachtlijst. Concrete garanties over de timing waarbinnen de premies toegekend worden, kan hij nog niet bieden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

OFENBACH & SVEA

Body Talk-1
08:08

DJ SNAKE, ALUNAGEORGE

You Know You Like It
08:05

SAM SMITH

I'm Not Here To Make Friends
07:57

DOMBRESKY

Irly (i Really Love You)
07:54

BEVERLEY CRAVEN

Promise Me
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.