Restauratiewerken aan de kerk van Massemen

Johan Van Bever
9 maart 2023 - 12:16
Restauratiewerken aan de kerk van Massemen


Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent via het agentschap Onroerend Erfgoed een restauratiepremie van 54.222 euro toe aan de parochiekerk Sint-Martinus in Massemen.

De parochiekerk van Massemen heeft al enige tijd last van een stabiliteitsproblematiek. In beide kopgevels van de zuidelijke zijbeuk is een verticaal getrapte barst aanwezig. Het oostelijk glasraam werd gedemonteerd om verdere schade te vermijden. Ook in het interieur is er een barst tussen het gewelf en de zuidelijk gevelmuur. Uit onderzoek blijkt dat de oorzaak van de problematiek de te beperkte fundering van de zuidelijke zijbeuk is. Die zijbeuk is een latere uitbreiding van de kerk uit het begin van de 20ste eeuw.

Er worden nu zo snel mogelijk onderschoeiingen geplaatst onder de muren van de zuidelijke zijbeuk door middel van groutkolommen. Hierbij is voorzichtigheid geboden om gevolgschade aan de kerk en omgeving absoluut te vermijden. Na de uitvoering van deze werken zal het omliggend pad met bakstenen klinkers plaatselijk hersteld worden.

Laatst gespeeld op Accent

23:10
cover of 4TUNE 500 with Dancing In The Dark

4TUNE 500

Dancing In The Dark
23:05
cover of SIED VAN RIEL with Rush

SIED VAN RIEL

Rush
23:01
cover of MARCO V with Godd 2023

MARCO V

Godd 2023
22:58
cover of RIVA STARR with This Is The Sound

RIVA STARR

This Is The Sound
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.