ReuzenPaviljoen in de kerk van Wetteren

Johan Van Bever
17 oktober 2023 - 9:16
ReuzenPaviljoen in de kerk van Wetteren

Zondag onthulde Lokaal Bestuur Wetteren het paviljoen van Leven & Dood, de nieuwe verblijfplaats voor het historische reuzenpaar. Dit reusachtige gepolychromeerd houten schrijn, is een creatie van de Wetterse kunstenaar Wim Finck. Hij kreeg hulp van de leerlingen van het Scheppers Instituut die het schrijnwerk en de dragende structuur bouwden. Volgens de legende is het  Paviljoen van Leven & Dood een schenking van de mythische figuur ‘De Tijd’ aan de reuzen en aan de Wetteraars.

Vorig jaar vierde Wetteren de 400e verjaardag van haar historische reuzen ‘Reus’ en ‘Reuzin’. Op 15 oktober 2022 werd met een totaalspektakel op de Markt, het levensverhaal van het oudste reuzenkoppel van het land geëvoceerd. Het verjaardagsfeest was de start van een opwaardering en een meer doordacht beleid voor de Wetterse Reuzen. De reuzen hebben niet alleen een grote erfgoedwaarde maar brengen de Wetteraars ook samen.

Slechts één keer per jaar, tijdens de septemberkermis zullen de reuzen hun nieuwe verblijfplaats verlaten. Daarnaast zullen de poorten van het paviljoen vier keer per jaar, telkens het weekend na de eerste volle maan van elk seizoen (ook een verwijzing naar de legende), geopend worden zodat de Wetteraars hun geliefde reuzen kunnen aanschouwen. Het volgende Reuzenspektakel is gepland in 2027.

Laatst gespeeld op Accent

09:05
cover of MARIAH CAREY with Hero

MARIAH CAREY

Hero
09:01
cover of CULTURE BEAT with I Like You

CULTURE BEAT

I Like You
08:58
cover of KYLIE MINOGUE with In Your Eyes

KYLIE MINOGUE

In Your Eyes
08:55
cover of BRAINSTORM with My Star

BRAINSTORM

My Star
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.