Reuzengrote muurschildering in Nieuw Gent

Johan Van Bever
2 februari 2020 - 14:19
Reuzengrote muurschildering in Nieuw Gent

In de wijk Nieuw Gent werkte de Spaanse kunstenaar Slim Safont tien dagen lang aan een muurschildering op de zijgevel van een woning. Hij deed dat tussendoor, want hij was op vakantie in ons land.

“Deze muur is geïnspireerd op een foto van lokale kinderen, genomen door een lokale fotograaf op het jaarlijkse buurtfestival,” vertelt Rick Molyneux van Wallin’. “Deze tekening vertegewoordigt de nieuwe wind die door het gebied waait met nieuwe energie,, nieuwe hoop en natuurlijk nieuwe epische muren. Via dit project zijn we van plan de stigmatisering waar de buurtbewoners moeten mee afrekenen, op te heffen en een positieve verandering te brengen”.

Eerder deed Wallin’ iets gelijkaardigs voor de Basisschool De Panda in Nieuw Gent. Wallin’ is een organisatie die gespecialiseerd is in projecten en events waar graffiti en street art centraal staan. In samenwerking met lokale, nationale en internationale artiesten willen ze via kunst het straatbeeld opfleuren en levendig maken. Daarnaast werkt Wallin’ ook op maat gemaakte projecten uit voor private huizen, voor de stad of bedrijven.

Laatst gespeeld op Accent

08:27
cover of GOOD SHAPE with Sunlight

GOOD SHAPE

Sunlight
08:24
cover of ANTOON with Doe Maar

ANTOON

Doe Maar
08:20
cover of LIONEL RICHIE with All Night Long

LIONEL RICHIE

All Night Long
08:15
cover of SHEILA E with A Love Bizarre

SHEILA E

A Love Bizarre
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.