Reuzengrote muurschildering in Nieuw Gent

Johan Van Bever
2 februari 2020 - 14:19
Reuzengrote muurschildering in Nieuw Gent

In de wijk Nieuw Gent werkte de Spaanse kunstenaar Slim Safont tien dagen lang aan een muurschildering op de zijgevel van een woning. Hij deed dat tussendoor, want hij was op vakantie in ons land.

“Deze muur is geïnspireerd op een foto van lokale kinderen, genomen door een lokale fotograaf op het jaarlijkse buurtfestival,” vertelt Rick Molyneux van Wallin’. “Deze tekening vertegewoordigt de nieuwe wind die door het gebied waait met nieuwe energie,, nieuwe hoop en natuurlijk nieuwe epische muren. Via dit project zijn we van plan de stigmatisering waar de buurtbewoners moeten mee afrekenen, op te heffen en een positieve verandering te brengen”.

Eerder deed Wallin’ iets gelijkaardigs voor de Basisschool De Panda in Nieuw Gent. Wallin’ is een organisatie die gespecialiseerd is in projecten en events waar graffiti en street art centraal staan. In samenwerking met lokale, nationale en internationale artiesten willen ze via kunst het straatbeeld opfleuren en levendig maken. Daarnaast werkt Wallin’ ook op maat gemaakte projecten uit voor private huizen, voor de stad of bedrijven.

Laatst gespeeld op Accent

02:13
cover of JAMES ARTHUR with Just Us

JAMES ARTHUR

Just Us
02:09
cover of ED SHEERAN with 2step (Star.One Remix)

ED SHEERAN

2step (Star.One Remix)
02:06
cover of CAMILLE with Rihanna

CAMILLE

Rihanna
02:03
cover of BRUNO MARS with 24k Magic

BRUNO MARS

24k Magic
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.