RFC Wetteren Dames: “Tegen een ploeg die beter is, speel je ook beter. Dan gebeuren leuke dingen”

Fabian Tack
8 maart 2017 - 9:12
RFC Wetteren Dames: “Tegen een ploeg die beter is, speel je ook beter. Dan gebeuren leuke dingen”

De dames van RFC Wetteren hebben er bijna hun eerste seizoen opzitten maar ze zijn elkaar nog lang niet beu. Initiatiefneemster Jasmien Vervaeke kwam langs in de studio. “Na de competitie plannen we met z’n allen leuke activiteiten.”

Vorige vrijdag wonnen ze een spannende wedstrijd op het veld van Ertvelde met 1-0. “In de slotminuten konden we uiteindelijk scoren. Ze lieten ons niet goed voetballen aangezien het een erg verdedigende ploeg is.” Gelukkig kunnen ze bij die matchen altijd rekenen op hun supporters. “Ondertussen hebben we een vaste bende die overal mee naartoe gaat, dat is wel plezant.”

Twee weken geleden speelden ze bovendien gelijk tegen de dames van KAA Gent. Het zijn nog jonge meisjes maar die spelen al jaren samen en zijn heel goed van techniek. We hebben echt goed gevochten en scoorden dan de  1-0. We probeerden stand te houden maar uiteindelijk hebben ze nog de 1-1 gemaakt. Dat was zeker wel verdiend.” In zulke matchen voelen de dames zich top. “We hadden niks te verliezen, wij zijn de underdog. Als een ploeg iets beter is dan je eigen ploeg, ga je beter spelen. Dan gebeuren er leuke dingen.”

Leuke dingen, zeker en vast want de dames doen ook nog steeds mee voor de vijfde plaats in de competitie. “In de gewone competitie staan we op de zevende plaats maar we verschillen maar een of twee puntjes van nummer vijf en zes. En aangezien wij nog twee matchen moeten inhalen, zit de kans er wel in dat we vijfdes zullen eindigen.”

Maar wanneer het doek over hun eerste seizoen valt, is nog niet duidelijk. “De allerlaatste match staat momenteel gepland op 15 april in Kluisbergen maar daar is dan een paastoernooi waardoor onze match hoogstwaarschijnlijk op een andere dag zal worden ingepland,” legt Jasmien uit.

En na de competitie is het tijd om even wat te rusten. “De spieren worden wel moe, we sporten dan ook intensief. We hebben elke week match en daarbovenop trainen we op maandag-en donderdagavond.” Maar de dames helemaal stil leggen is geen optie.” We hebben alvast leuke activiteiten gepland zoals deelnemen aan een paar toernooien en een groepsbarbecue.”

De laatste maand van het seizoen zal alvast feestelijk worden ingezet. “Op 25 en 26 maart organiseert RFC Wetteren een steak-en zalmfestijn met verse frietjes in de kantine van het Dasseveld.” Kaarten zijn te verkrijgen bij het bestuur, spelers & in de kantine.

Herbeluister het interview hieronder

Meer info over het steakfestijn en de dames van RFC vind je hier.

Tekst, interview: Shana Van de Velde, foto: RFC Wetteren Dames

 

 

 

Laatst gespeeld op Accent

03:27
cover of ED SHEERAN with Curtains

ED SHEERAN

Curtains
03:25
cover of ROSA LINN with Snap (Fargo Remix)

ROSA LINN

Snap (Fargo Remix)
03:20
cover of BON JOVI with Keep The Faith

BON JOVI

Keep The Faith
03:17
cover of REGI FT MAXINE with Horen, zien en zwijgen

REGI FT MAXINE

Horen, zien en zwijgen
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.