Luister Live

Rieme: Opnieuw vliegtuigbom gevonden

21 april 2021 - 17:58

Tijdens de wegenwerken in de Kanaalstraat in Rieme werd woensdagnamiddag een vliegtuigbom gevonden. De hulpdiensten en DOVO kwamen ter plaatse.

Er werd een veiligheidszone van 100 meter ingesteld. Tijdens de ontmanteling werd die uitgebreid tot 300 meter. Alle bewoners binnen die perimeter werden geƫvacueerd. Het ging om bewoners van zowat 500 huizen in het centrum. De omwonenden werden opgevangen in Sportcentrum Hoge Wal. Ze mochten ook even gaan wandelen of fietsen buiten de zone.

Het is niet de eerste keer dat er in Rieme een bom gevonden wordt. In januari en maart van dit jaar werden in Rieme Amerikaanse vliegtuigbommen gevonden en ontmanteld.

Rieme werd in Wereldoorlog II zwaar gebombardeerd. De olieraffinaderij was daarbij het doelwit. Tot nu toe zijn er geen concrete aanwijzingen dat er (niet ontplofte) explosieven in de grond zitten. Er is dus geen enkele reden tot paniek. We houden er wel rekening mee dat we een of meerdere explosieven kunnen aantreffen. We nemen daarom alle nodige voorzorgsmaatregelen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Black Eyed Peas

A girl like me
10:19

Garland Jeffreys

Matador
10:13

Het Goede Doel

Belgie
10:08

Banners

Someone to you
10:04

Pointer Sisters

I'm So Excited