RUP Zevergem

Johan Van Bever
12 mei 2021 - 17:27
RUP Zevergem

Het Pintse schepencollege heeft de ‘scopingnota’ voor het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Zevergem goedgekeurd.

Eind vorig jaar vond een publieke inspraakronde plaats op basis van een startnota. Dat het Lokaal bestuur rekening heeft gehouden met de inspraakreacties blijkt uit de scopingnota die als basis zal dienen voor het RUP.

In de scopingnota werden twee woonprojectzones weerhouden. Woonprojectzone 3 aan de Blijpoel werd geschrapt en blijft dus open ruimte. Het maatschappelijk sociaal project wordt geïntegreerd in woonprojectzone 1 tussen het Dorp en het Wijngaardeke. Bovendien wordt de woondichtheid in projectzone 2 gevoelig teruggeschroefd.


Woonprojectzone 1 is gelegen tussen het Wijngaardeke en het Dorp en ligt in woonuitbreidingsgebied maar wordt herbestemd naar woongebied, terwijl het woongebied ten zuiden van de kerk wordt geschrapt en ingekleurd als open ruimte. 20% van projectzone 1 is voorbehouden voor een sociaal maatschappelijk project, gericht op begeleid zelfstandig wonen. Dit project kan minimaal 5 en maximaal 10 woonentiteiten hebben. Het overige deel van de projectzone is gericht op wonen in de vorm van 9 grondgebonden ééngezinswoningen.


In woonprojectzone 2 wordt het aantal woonentiteiten teruggebracht tot twaalf. Deze kunnen gerealiseerd worden als meergezinswoningen en/of grondgebonden woningen met een inplanting op 3 meter achter de huidige rooilijn.

Tot slot zal er ook de mogelijkheid zijn om een kleinhandelsactiviteit te starten. Misschien krijgt Zevergem daar op termijn opnieuw een winkel.

Laatst gespeeld op Accent

00:28
cover of VICTOR RUIZ with Beirut

VICTOR RUIZ

Beirut
00:22
cover of ALBERTO RUIZ X TOTI PEREIRA with Radars

ALBERTO RUIZ X TOTI PEREIRA

Radars
00:18
cover of BT with Mercury & Solace (helsloot Rmx)

BT

Mercury & Solace (helsloot Rmx)
00:15
cover of FIOCCO with Afflito

FIOCCO

Afflito
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.