Samen op straat tegen zwerfvuil voor de Warmste Week:”Onze kinderen worden boos van afval”

Fabian Tack
4 december 2017 - 16:36
Samen op straat tegen zwerfvuil voor de Warmste Week:”Onze kinderen worden boos van afval”

Maaike Santy uit Wetteren organiseert samen met haar man Vincent Vanderheeren en haar kinderen Yannick, Xander, Maxim en Emile een zwerfvuilactie aan de bibliotheek van Wetteren op 9 december. “We gaan samen voor de warmste week geld inzamelen voor BOS+.” 

“Wij gaan samen met een aantal mensen aan de bibliotheek van Wetteren verzamelen om 14u. Dan trekken we de straten van Wetteren in om afval op te ruimen.” Maaike en haar man speelden al langer met het idee om eens iets te organiseren. “Elk jaar dachten we eraan om ook eens een actie voor de Warmste Week van Music For Life op poten te zetten maar het ontbrak ons aan daadkracht.” Het was de zevenjarige zoon van Maaike, Xander die hen op het idee bracht. “Ik zie altijd veel te vuil op straat en dat vind ik niet zo leuk,” zegt Xander. “Dan word ik een beetje boos.” Maaike passeert regelmatig met haar kinderen voorbij het station en daar zien ze vaak afval liggen. “Vooral Xander reageert dan boos en verdrietig. Onlangs zag hij iets dat kapotgegaan was in onze bak voor het containerpark liggen en zei hij: “mama zou jij het leuk vinden mocht je zo in een bak belanden?” Hij is dus erg met de natuur bezig.”

De actie waarvoor het gezin helpt inzamelen lag dan ook voor de hand. “We hebben gekozen voor BOS+ omdat het investeert in de natuur, groen en uiteraard bossen.” De liefde voor natuur komt niet uit het niets, Maaike en haar man geven het graag mee in de opvoeding van hun zoons.  “Toen ik een burn-out kreeg, werd ik me meer bewust van de draagkracht van de aarde. Daardoor trekken we ook meer de natuur in en heb ik de waarde van bossen leren kennen,” vertelt Maaike.

Ook aan veiligheid is gedacht bij de zwerfvuilactie. “Er zijn fluojasjes voor iedereen en als we met te veel zijn, gaan we opsplitsen zodat de veiligheid van de kinderen gegarandeerd blijft. En er is nog veel plaats voor meer vrijwilligers.” Wie er op 9 december niet kan bij zijn, kan ook zijn duit in het zakje doen.  “Mensen mogen altijd sponsoren. Dat kan door bij ons thuis langs te komen of te storten op het rekeningnummer BE35778598080837

Herbeluister het interview met Maaike, Xander en Maxim hieronder. (Wegens technische problemen bij de opname, is de opname niet heel goed te beluisteren dus spits je oren 😉 Onze excuses hiervoor.)

Meer info over de actie vind je op de facebookpagina.

 

Laatst gespeeld op Accent

21:01
cover of MIXSESSIONS with DJ JURGEN with WEEKEND STARTER

MIXSESSIONS with DJ JURGEN

WEEKEND STARTER
20:58
cover of JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD with Sun is Shining

JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD

Sun is Shining
20:54
cover of MACKENZIE, JESSY with All I Need

MACKENZIE, JESSY

All I Need
20:50
cover of MARCO BAILEY with Sniff

MARCO BAILEY

Sniff
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.