Samen streven naar een ‘betere Overpoort’

Johan Van Bever
14 februari 2023 - 0:00
Samen streven naar een ‘betere Overpoort’

De Stad Gent en de horeca-uitbaters uit de Overpoort hebben een engagementsverklaring getekend. De uitbaters engageren zich onder meer om over te schakelen op herbruikbare bekers en het voetpad voor hun gevels proper te houden. De Stad zorgt dan weer voor gratis en toegankelijk publiek sanitair, en helpt mee een sfeergebied op te richten.

De heraanleg van de Overpoort werd afgerond in september 2022, maar het project ‘Overpoort 2.0’ omvat meer. De horeca-uitbaters en de Stad Gent hebben nu een engagementsverklaring ondertekend voor een veiliger, duurzamer en inclusiever nachtleven. In die verklaring staan een aantal concrete engagementen, zowel aan de stadszijde als die van de uitbaters.

De uitbaters engageren zich onder meer voor uniforme terrassen, om herbruikbare bekers in te voeren en gratis kraantjeswater aan te bieden. Ze zullen ook de stoep voor hun gevel mee proper houden en opleidingen rond conflictbeheersing en omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag volgen. Vanuit de Stad wordt naast de integrale heraanleg van de Overpoort ook nog gratis en toegankelijk publiek sanitair voorzien, zal de oprichting van een sfeergebied ondersteund worden en wordt een beeldkwaliteitsplan opgesteld voor gevelrenovaties. De Stad gaat ook verder in overleg met de uitbaters en de onderwijsinstellingen rond de inzet van infocoaches in de Overpoort.

Laatst gespeeld op Accent

00:14
cover of MARCO BORSATO with Rood

MARCO BORSATO

Rood
00:09
cover of BOUNTY HUNTER with Woops

BOUNTY HUNTER

Woops
00:06
cover of JEROME DROUOT with I

JEROME DROUOT

I'm Not In Love
00:02
cover of SHOWTEK with Save The Day Again

SHOWTEK

Save The Day Again
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.