Samen streven naar een ‘betere Overpoort’

Johan Van Bever
14 februari 2023 - 0:00
Samen streven naar een ‘betere Overpoort’

De Stad Gent en de horeca-uitbaters uit de Overpoort hebben een engagementsverklaring getekend. De uitbaters engageren zich onder meer om over te schakelen op herbruikbare bekers en het voetpad voor hun gevels proper te houden. De Stad zorgt dan weer voor gratis en toegankelijk publiek sanitair, en helpt mee een sfeergebied op te richten.

De heraanleg van de Overpoort werd afgerond in september 2022, maar het project ‘Overpoort 2.0’ omvat meer. De horeca-uitbaters en de Stad Gent hebben nu een engagementsverklaring ondertekend voor een veiliger, duurzamer en inclusiever nachtleven. In die verklaring staan een aantal concrete engagementen, zowel aan de stadszijde als die van de uitbaters.

De uitbaters engageren zich onder meer voor uniforme terrassen, om herbruikbare bekers in te voeren en gratis kraantjeswater aan te bieden. Ze zullen ook de stoep voor hun gevel mee proper houden en opleidingen rond conflictbeheersing en omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag volgen. Vanuit de Stad wordt naast de integrale heraanleg van de Overpoort ook nog gratis en toegankelijk publiek sanitair voorzien, zal de oprichting van een sfeergebied ondersteund worden en wordt een beeldkwaliteitsplan opgesteld voor gevelrenovaties. De Stad gaat ook verder in overleg met de uitbaters en de onderwijsinstellingen rond de inzet van infocoaches in de Overpoort.

Laatst gespeeld op Accent

11:09
cover of GREEN DAY with Wake Me up When September Ends

GREEN DAY

Wake Me up When September Ends
11:06
cover of BELTERS ONLY X SONNY FODERA X JAZZY with Life Lesson

BELTERS ONLY X SONNY FODERA X JAZZY

Life Lesson
11:01
cover of INXS with Baby Don

INXS

Baby Don't Cry
10:56
cover of RUDIMENTAL, MAJOR LAZER, ANNE-MARIE & MR. EAZI with Let Me Live

RUDIMENTAL, MAJOR LAZER, ANNE-MARIE & MR. EAZI

Let Me Live
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.