Schapen grazen in Merelbeke

2 juni 2022 - 15:51 | auteur: Johan Van Bever

Tot oktober gaan schapen weer aan het werk langs de provinciale waterlopen. Een waardevol ecologisch alternatief om grasvegetaties te onderhouden op moeilijk bereikbare plaatsen.

Langs de waterlopen van tweede categorie, die de Provincie onderhoudt, worden de meeste oevers machinaal gemaaid. De overstromingsgebieden die langs deze waterlopen zijn aangelegd om wateroverlast te verminderen, hebben een overstroombaar deel. Deze natte stukken grasland zijn niet altijd machinaal toegankelijk.

Schapen kunnen de grasvegetaties in deze nattere gebieden wel onderhouden. Ze doen het onderhoud zonder structuurschade aan de bodem toe te brengen en kunnen ook in natte omstandigheden op het terrein blijven. Op de dijken kunnen ze terecht wanneer het overstromingsgebied wordt gevuld.

De schapen worden door het provinciebestuur ingezet in het overstromingsgebied in Sint-Niklaas (Rootputstraat), het overstromingsgebied in Sint-Gillis-Waas (Drielindenstraat), langs de Watergang van de Hoge Landen (Sint-Gillis-Waas) en op bufferstroken langs de Melsenbeek in Merelbeke.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

DUA LIPA

Be The One
07:36

AMARI, NILS VAN ZANDT & MR. JIM

Show Your Love
07:32

SAM SMITH

How Do You Sleep?
07:29

ED SHEERAN

Shivers
07:25

JACK WINS

Live For Tonight
Bekijk meer platen