Schapen grazen in Merelbeke

Gepost door Johan Van Bever op 2 juni 2022 - 15:51

Tot oktober gaan schapen weer aan het werk langs de provinciale waterlopen. Een waardevol ecologisch alternatief om grasvegetaties te onderhouden op moeilijk bereikbare plaatsen.

Langs de waterlopen van tweede categorie, die de Provincie onderhoudt, worden de meeste oevers machinaal gemaaid. De overstromingsgebieden die langs deze waterlopen zijn aangelegd om wateroverlast te verminderen, hebben een overstroombaar deel. Deze natte stukken grasland zijn niet altijd machinaal toegankelijk.

Schapen kunnen de grasvegetaties in deze nattere gebieden wel onderhouden. Ze doen het onderhoud zonder structuurschade aan de bodem toe te brengen en kunnen ook in natte omstandigheden op het terrein blijven. Op de dijken kunnen ze terecht wanneer het overstromingsgebied wordt gevuld.

De schapen worden door het provinciebestuur ingezet in het overstromingsgebied in Sint-Niklaas (Rootputstraat), het overstromingsgebied in Sint-Gillis-Waas (Drielindenstraat), langs de Watergang van de Hoge Landen (Sint-Gillis-Waas) en op bufferstroken langs de Melsenbeek in Merelbeke.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

BRYAN KEARNEY

Kaia
22:28

INFINITY INK

Infinity
22:25

FISHER

Yeah The Girls
22:21

JAM & SPOON

Right In The Night (Fall In Love With Music)
22:15

Jen Payne

Pon De Replay (Extended Mix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.