Schapen grazen in Merelbeke

Johan Van Bever
2 juni 2022 - 15:51
Schapen grazen in Merelbeke

Tot oktober gaan schapen weer aan het werk langs de provinciale waterlopen. Een waardevol ecologisch alternatief om grasvegetaties te onderhouden op moeilijk bereikbare plaatsen.

Langs de waterlopen van tweede categorie, die de Provincie onderhoudt, worden de meeste oevers machinaal gemaaid. De overstromingsgebieden die langs deze waterlopen zijn aangelegd om wateroverlast te verminderen, hebben een overstroombaar deel. Deze natte stukken grasland zijn niet altijd machinaal toegankelijk.

Schapen kunnen de grasvegetaties in deze nattere gebieden wel onderhouden. Ze doen het onderhoud zonder structuurschade aan de bodem toe te brengen en kunnen ook in natte omstandigheden op het terrein blijven. Op de dijken kunnen ze terecht wanneer het overstromingsgebied wordt gevuld.

De schapen worden door het provinciebestuur ingezet in het overstromingsgebied in Sint-Niklaas (Rootputstraat), het overstromingsgebied in Sint-Gillis-Waas (Drielindenstraat), langs de Watergang van de Hoge Landen (Sint-Gillis-Waas) en op bufferstroken langs de Melsenbeek in Merelbeke.

Laatst gespeeld op Accent

03:04
cover of CLEAN BANDIT, SEAN PAUL, ANNE-MARIE with Rockabye

CLEAN BANDIT, SEAN PAUL, ANNE-MARIE

Rockabye
03:01
cover of RITA ORA with Praising You (feat. Fatboy Slim)

RITA ORA

Praising You (feat. Fatboy Slim)
02:57
cover of DUA LIPA with IDGAF

DUA LIPA

IDGAF
02:54
cover of COLBIE CAILLAT with Bubbly

COLBIE CAILLAT

Bubbly
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.