Schelde Sterk Merk heeft plannen voor de Scheldevallei: “We willen een heus rivierpark langs de Schelde”

Fabian Tack
5 september 2018 - 23:21
Schelde Sterk Merk heeft plannen voor de Scheldevallei: “We willen een heus rivierpark langs de Schelde”

Voor wie kijken wil, heeft België mooie plekjes. Schelde Sterk Merk wil je deze helpen ontdekken. Tom Wezenbeek, algemeen projectcoördinator, vertelt over hun plannen voor een rivierpark langs de Schelde: “We willen de mensen er op wijzen hoe mooi de streek eigenlijk is waarin we wonen.”

Elf picknickbankjes werden feestelijk geopend met een fiets- en wandelevenement langs de Schelde. Zo ook eentje in Wetteren. “In Wetteren, en ook in tien andere gemeentes, hebben we een heel mooi plekje gekozen met zicht op de Schelde. Eigenlijk kan je van bank naar bank fietsen of wandelen.” En er werd zeer bewust voor dat weekend gekozen. “In Wetteren vieren jullie nog kermis dit weekend, en er zijn nog vijf andere gemeenten in de Scheldevallei met grote feesten, dus maken we er een groot feestweekend van, waarbij we hopen dat mensen ervan gaan profiteren. Zeker nu de weergoden zorgen voor de kers op de taart met ideaal fiets- en wandelweer.”

Rivierpark

De picknickbank in Wetteren kadert in een groter project, namelijk om van de Scheldevallei een heus rivierpark te maken. “We beginnen met elf picknickbanken, maar in de toekomst willen we een heus rivierpark, een natuurgebied en open ruimte langs de Schelde. En dat is een werk dat nooit af zal zijn. In het najaar of vroege voorjaar komen er nog elf picknickplekken bij, dus tegen het volgende seizoen komen er weer mooie plekjes bij. Tegen 2021 hopen we het park voldoende klaar te hebben om met veel poeha en bombarie het park als geheel voor te kunnen stellen aan het publiek.

Fietsroutes

Een tweede plan in het project, is om de bestaande fietsroutes terug in de verf te zetten. Zo is ook de fietsroute in het spoor van de Rechtvaardige Rechters weer opgefrist. “Die route bestaat al langer, maar die wilden we nog eens in het daglicht zetten en extra onder de aandacht brengen, omdat er vanuit toerisme Oost-Vlaanderen heel mooie fietsroutes zijn. We willen mensen aansporen om die terug te gebruiken, langs de Schelde te fietsen en gemeentegrenzen over te gaan. Ga de Kalkense Meersen in. Dat is een prachtig mooi gebied, ontstaan op de Wetterse grenzen uit het sigmaplan onder impuls van Agentschap Natuur en Bos en van de Vlaamse Waterweg, die trouwens de picknickbanken mee sponsort. Dat moesten we eventjes terug benadrukken.”

Voor wie nog meer Scheldevallei wil ontdekken, kan alle info vinden op de site van Schelde Sterk Merk (https://www.scheldesterkmerk.be/)

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren

Laatst gespeeld op Accent

22:59
cover of Mixed by DJ Steven-D with AirPlay Guest Mix

Mixed by DJ Steven-D

AirPlay Guest Mix
21:59
cover of Mixed by DJ Semmer with AirPlay Guest Mix

Mixed by DJ Semmer

AirPlay Guest Mix
21:56
cover of Kaysin & Niko The Kid ft.Tristan Henry with What You Need

Kaysin & Niko The Kid ft.Tristan Henry

What You Need
21:52
cover of KEVIN DE VRIES with Metro

KEVIN DE VRIES

Metro
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.