Luister Live

Scheldekracht organiseert corona-ronde

28 maart 2020 - 16:24

De Kring Thuisverpleging Scheldekracht is in 8 gemeenten ten oosten van Gent gestart met een pool van thuisverplegers voor corona-patiënten. Het is een uniek samenwerkingsverband in Vlaanderen.

Momenteel worden de eerste corona-patiënten ontslagen uit de ziekenhuizen. Velen van hen moeten sowieso thuis verdere verzorging krijgen in afzondering vermits zij nog als ‘besmette’ patiënt dienen beschouwd te worden. Kring TVP Scheldekracht wil dan ook de krachten bundelen met alle geïnteresseerde thuisverpleegkundigen, zowel zelfstandigen als diensten en organisaties die actief zijn in regio ‘Eerstelijnszone Scheldekracht’. Dat zijn de gemeenten Wetteren, Wichelen, Laarne, Merelbeke, Melle, Destelbergen, Lochristi en Wachtebeke.

Zij starten samen de zogenaamde Covid-19 patiëntenronde. De verpleegkundigen zullen alle ‘besmette’ corona-patiënten verzorgen vanuit 1 pool verpleegkundigen. Door de gezonde en besmette patiënten niet door elkaar te verzorgen, willen ze de kans op verdere besmetting bij de andere patiënten minimaliseren.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Raymond Van Het Groenewoud

Vlaanderen boven
04:33

John Lennon

Happy xmas
04:29

Mud

Tiger Feet
04:25

Taylor Swift

Willow
04:21

Christina Aguilera, Lil' Kim, Mya, Pink

Lady Marmalade