Scheldekracht organiseert corona-ronde

Johan Van Bever
28 maart 2020 - 16:24
Scheldekracht organiseert corona-ronde

De Kring Thuisverpleging Scheldekracht is in 8 gemeenten ten oosten van Gent gestart met een pool van thuisverplegers voor corona-patiënten. Het is een uniek samenwerkingsverband in Vlaanderen.

Momenteel worden de eerste corona-patiënten ontslagen uit de ziekenhuizen. Velen van hen moeten sowieso thuis verdere verzorging krijgen in afzondering vermits zij nog als ‘besmette’ patiënt dienen beschouwd te worden. Kring TVP Scheldekracht wil dan ook de krachten bundelen met alle geïnteresseerde thuisverpleegkundigen, zowel zelfstandigen als diensten en organisaties die actief zijn in regio ‘Eerstelijnszone Scheldekracht’. Dat zijn de gemeenten Wetteren, Wichelen, Laarne, Merelbeke, Melle, Destelbergen, Lochristi en Wachtebeke.

Zij starten samen de zogenaamde Covid-19 patiëntenronde. De verpleegkundigen zullen alle ‘besmette’ corona-patiënten verzorgen vanuit 1 pool verpleegkundigen. Door de gezonde en besmette patiënten niet door elkaar te verzorgen, willen ze de kans op verdere besmetting bij de andere patiënten minimaliseren.

Laatst gespeeld op Accent

15:25
cover of MEAU with Altijd op je wacht

MEAU

Altijd op je wacht
15:21
cover of WHITNEY HOUSTON with All The Man That I Need

WHITNEY HOUSTON

All The Man That I Need
15:16
cover of RASMUS with In The Shadows

RASMUS

In The Shadows
15:13
cover of DAVINA MICHELLE with 17

DAVINA MICHELLE

17
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.