Scheldeoffensief komt met Wintersprookjeskwartet: “Wij brengen toneel samen met mensen met een beperking”

Fabian Tack
7 februari 2019 - 18:46
Scheldeoffensief komt met Wintersprookjeskwartet: “Wij brengen toneel samen met mensen met een beperking”

Zaterdag 9 en zondag 10 februari speelt het Scheldeoffensief ‘Wintersprookjeskwartet’, een toneelstuk vol intriges. Iris Declercq, een van de actrices, speelt Pauline: “Ik ben het kindje van een koningin, maar ik ben niet gewenst door haar geliefde.” Wat begint als een lieflijke fabel, eindigt luguber.  

Scheldeoffensief, een theatergroep in een rechte lijn over de Schelde, brengt dit weekend een toneelstuk: “Wintersprookjeskwartet heet het stuk.” Zegt een enthousiaste Iris Declercq, die de rol van Pauline vertolkt. “Wij brengen toneel samen met andere mensen met een beperking. Dat maakt het speciaal. Er zijn ook acht vaste acteurs. Die spelen allemaal hetzelfde stuk, maar op verschillende locaties. Ze zoeken ook altijd nieuwe mensen om de rollen mee in te vullen. Ik speel mee in het stuk in Wetteren.”

Het theatergezelschap doet dit in samenwerking met CC Nova: “Maar de locatie is in Sint-Lodewijk. Dat past veel beter bij het toneelstuk. Het gaat over: bedrog, vriendschap, liefde,… Eigenlijk van alles een beetje, maar geen zorgen er komt zeker een happy end.” Een goede vriend van Iris, Guido, verzorgt de achtergrondgeluiden van het toneelstuk: “Ik speel djembé en ik doe dat in drie verschillende toonaarden. De toonaard hangt af van de sfeer waar het stuk in zich bevindt.”

Uitverkocht

Wie nog zou willen kijken, heeft pech want de show is helemaal uitverkocht: “Maar als er nog mensen zijn die heel graag willen kijken, dan raad ik aan om eens te bellen naar CC Nova”, zegt Iris. “Dan komt er misschien nog een derde voorstelling! Men zegge het voort.”

Beluister hier het volledige interview: 

Tekst: Annelies Greveraars

Foto: Facebook ‘Scheldenoffensief’

 

 

 

Laatst gespeeld op Accent

17:58
cover of SASHA with If You Believe

SASHA

If You Believe
17:54
cover of JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD with Sun is Shining

JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD

Sun is Shining
17:51
cover of CHAINSMOKERS with #selfie

CHAINSMOKERS

#selfie
17:49
cover of PAVLO VICCI & ALBWHO with I’m OK, I’m Good

PAVLO VICCI & ALBWHO

I’m OK, I’m Good
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.